KomBank In Fond najviše ulaže na Frankfurtskoj berzi

Bez autora
May 27 2010

Otvoreni investicioni fond KomBank In Fond, koji investira na berzama u inostranstvu, u prethodnih godinu dana najviše sredstava plasirao je na Frankfurtskoj berzi, oko 30 miliona evra. Na Njujorškoj berzi KomBank In Fond, prvi fond iz Srbije koji je investirao na najvećim svetskim berzama, u istom periodu je ostvario promet nešto veći od sedam miliona dolara. Poređenja radi, ukupan promet na Beogradskoj berzi u 2009. godini bio je oko 45 miliona evra, i upravo slaba likvidnost srpskog tržišta odlučujuće je doprinela da se taj fond odluči za ulaganje sredstava u inostranstvu. KomBank In Fond je u inostranstvu investirao u akcije iz sastava vodećih svetskih indeksa, DAX30, Dau Džons (Dow Jones), CAC40, S&P500, i to u hartije kompanija sa sektora finansija, energije, IT, farmacije i autoindustrije. Trgujući na stranim berzama KomBank In Fond je ostvario rezultate koji, kako navodi, u najvećoj meri korespondiraju prinosima najpoznatijih svetskih indeksa. U poređenju sa rezultatima ostalih fondova rasta vrednosti imovine na srpskom tržištu, KomBank In Fond je prethodnu, tešku za poslovanje godinu završio kao jedan od retkih sa pozitivnim rezultatom.

KomBank In Fond najviše ulaže na Frankfurtskoj berziOtvoreni investicioni fond KomBank In Fond, koji investira na berzama u inostranstvu, u prethodnih godinu dana najviše sredstava plasirao je na Frankfurtskoj berzi, oko 30 miliona evra, saopštio je taj fond rasta vrednosti imovine.

Na Njujorškoj berzi KomBank In Fond, prvi fond iz Srbije koji je investirao na najvećim svetskim berzama, u istom periodu je ostvario promet nešto veći od sedam miliona dolara.

Poređenja radi, ukupan promet na Beogradskoj berzi u 2009. godini bio je oko 45 miliona evra, i upravo slaba likvidnost srpskog tržišta odlučujuće je doprinela da se taj fond odluči za ulaganje sredstava u inostranstvu.

KomBank In Fond je u inostranstvu investirao u akcije iz sastava vodećih svetskih indeksa, DAX30, Dau Džons (Dow Jones), CAC40, S&P500, i to u hartije kompanija sa sektora finansija, energije, IT, farmacije i autoindustrije.

Trgujući na stranim berzama KomBank In Fond je ostvario rezultate koji, kako navodi, u najvećoj meri korespondiraju prinosima najpoznatijih svetskih indeksa.

U poređenju sa rezultatima ostalih fondova rasta vrednosti imovine na srpskom tržištu, KomBank In Fond je prethodnu, tešku za poslovanje godinu završio kao jedan od retkih sa pozitivnim rezultatom.

Vrednost KomBankove investicione jedinice porasla je u prošloj godini za 2,33 odsto, rast od deset procenata ubeležio je Citadel trijumf, a jedinice ostalih fondova rasta završile su mahom u dvocifrenom minusu.

Od početka poslovanja, KomBank In Fond je u poređenju sa ostalim fondovima rasta zabeležio najmanji pad vrednosti investicione jedinice, od gotovo 28 odsto, što u fondu objašnjavaju pažljivim investiranjem i pravovremenim uočavanjem trendova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik