Konkurs za studijsko putovanje u Brusel

Bez autora
May 16 2010

Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i Centar za regionalizam raspisao je konkurs za studijsko putovanje u Brisel. Na konkursu će biti izabrano dvadeset osoba iz lokalnih samouprava, pokrajinske administracije, medija, nevladinog sektora i univerziteta, koje nikada nisu boravile u inostranstvu, niti imale priliku da se neposredno upoznaju sa funkconidsanjem EU institucija, a pritom su se, svojim profesionalnim i stučnim radom istakli u promovisanju EU integracija Srbije. Konkurs je implementiran u projekat ”Evropa u Vojvodini” i ima za cilj promociju Srbije i Vojvodine, te vojovođanskog multikulturalizma u Briselu i afirmaciju evropskih integracija naše zemlje. To podrazumeva upoznavanje sa načinom funkcionisanja EU, umrežavanju sa predstavnicima njenih institucija, predstavljanje kapaciteta naše administracije i NVO, te otvaranje mogućnosti saradnje i finansiranja projekata. Konkurs je otvoren do 25. maja, a svi troškovi puta, u trajnju od tri dana, i boravka odabranih kandidata biće pokriveni kroz projekat.

Konkurs za studijsko putovanje u BruselPokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i Cenrar za regionalizam raspisao je konkurs za studijsko putovanje u Brisel.

Na konkursu će biti izabrano dvadeset osoba iz lokalnih samouprava, pokrajinske administracije, medija, nevladinog sektora i univerziteta, koje nikada nisu boravile u inostranstvu, niti imale priliku da se neposredno upoznaju sa funkconidsanjem EU institucija, a pritom su se, svojim profesionalnim i stučnim radom istakli u promovisanju EU integracija Srbije.

Konkurs je implementiran u projekat ”Evropa u Vojvodini” i ima za cilj promociju Srbije i Vojvodine, te vojovođanskog multikulturalizma u Briselu i afirmaciju evropskih integracija naše zemlje. To podrazumeva upoznavanje sa načinom funkcionisanja EU, umrežavanju sa predstavnicima njenih institucija, predstavljanje kapaciteta naše administracije i NVO, te otvaranje mogućnosti saradnje i finansiranja projekata.

Konkurs je otvoren do 25. maja, a svi troškovi puta, u trajnju od tri dana, i boravka odabranih kandidata biće pokriveni kroz projekat.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik