Konkurs za subvencije za uvođenje i održavanje standarda kvaliteta otvoren do 6. aprila

Bez autora
Mar 29 2010

Konkurs za bespovratna sredstva, odnosno subvencije za finansiranje sertifikacije i resertifikacije sistema upravljanja kvalitetom i testiranja, sertifikacije i resertifikacije proizvoda biće otvoren do 6. aprila 2010. godine za privredne subjekte sa teritorije Beograda. Subvencije će se dodeljivati za različite standarde kvaliteta. Privredni subjekti mogu da konkurišu za sve vrste međunarodnih standarda kojim mogu da internacionalizuju svoja preduzeća, ojačaju izvozne aktivnosti, postanu konkurentniji na domaćem i stranom tržištu i prošire proizvodne kapacitete. Za ove namene izdvojeno je 20 miliona dinara, a subvencije će se dodeljivati u iznosu do 500.000 dinara. Cilj ovog programa je da se obezbedi direktna pomoć privrednim subjektima kako bi se usaglasili sa domaćim i evropskim standardima, povećali konkurentnost i na taj način plasirali svoje proizvode na tržište u skladu sa utvrđenim normama. Prijave mogu da dostavljaju svi privredni subjekti odnosno privredna društva i preduzetnici koji su registrovani za proizvodnju gotovih ili polugotovih proizvoda ili pružanje usluga u cilju internacionalizacije preduzeća.

Konkurs za subvencije za uvođenje i održavanje standarda kvaliteta u privrednim subjektima otvoren do 6. aprilaKonkurs za bespovratna sredstva, odnosno subvencije za finansiranje sertifikacije i resertifikacije sistema upravljanja kvalitetom i testiranja, sertifikacije i resertifikacije proizvoda biće otvoren do 6. aprila 2010. godine za privredne subjekte sa teritorije Beograda.

Subvencije će se dodeljivati za različite standarde kvaliteta. Privredni subjekti mogu da konkurišu za sve vrste međunarodnih standarda kojim mogu da internacionalizuju svoja preduzeća, ojačaju izvozne aktivnosti, postanu konkurentniji na domaćem i stranom tržištu i prošire proizvodne kapacitete. 

Za ove namene izdvojeno je 20 miliona dinara, a subvencije će se dodeljivati u iznosu do 500.000 dinara.

Cilj ovog programa je da se obezbedi direktna pomoć privrednim subjektima kako bi se usaglasili sa domaćim i evropskim standardima, povećali konkurentnost i na taj način plasirali svoje proizvode na tržište u skladu sa utvrđenim normama. Prijave mogu da dostavljaju svi privredni subjekti odnosno privredna društva i preduzetnici koji su registrovani za proizvodnju gotovih ili polugotovih proizvoda ili pružanje usluga u cilju internacionalizacije preduzeća.

Ove godine sredstva će se isplaćivati po dostavljanju sertifikata, a privredni subjekti su u obavezi da to urade do 1. novembra. Sekretarijat za privredu će finansiranjem troškova sertifikacije pomoći privrednim subjektima sa teritorije Beograda i tako im omogućiti da uhvate korak sa razvijenim svetom u pogledu ispunjavanja međunarodnih standarda. Na taj način će se povećati i njihova konkurentnost i omogućiti poboljšanje kvaliteta i bezbednosti naših proizvoda. Bez sertifikata naši privredni subjekti nisu u mogućnosti da izvoze svoje proizvode u zemlje gde je to zakonski regulisano.

Ovo je drugi put da Sekretarijat za privredu internacionalizuje privredne subjekte sa teritorije Beograda subvencionisanjem uvođenja i održavanja standarda kvaliteta.

U prvom krugu dodele sredstava, kriterijumi za dobijanje bespovratnih finansijskih sredstava bili su uspešno poslovanje, broj zaposlenih radnika, brendiran proizvod, nagrade i priznanja za kvalitet proizvoda. Svi privredni subjekti koji su dobili sredstva ispunili su ugovorne obaveze.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik