Kredite preuzelo oko 2.400 poljoprivrednika

Bez autora
May 07 2010

Približno 2.400 poljoprivrednih proizvođača do sada je preuzelo kratkoročne i dugoročne kredite koje subvencioniše Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u ukupnom iznosu od 12,9 miliona evra. U okviru kreditne podrške poljoprivredi, koju sprovodi Ministarstvo poljoprivrede u saradnji sa bankama, do sada su četiri banke i to Pro Credit Bank AD Beograd, Erste bank AD Novi Sad, Credit Agricole Srbija AD Novi Sad i Metals odobrile 6.388.057,62 evra dugoročnih kredita, koji se najčešće podižu radi kupovine kombajna, traktora, mehanizacije, ali i za izgradnju skladišnih prostorija i drugih objekata. Takođe je sa prijemom zahteva za dugoročne kredite počela Banca Intesa. Istovremeno je 7 banaka, NLB banka, Credy banka AD Kragujevac, BANCA INTESA AD Beograd, Komercijalna banka AD Beograd, Pro Credit Bank AD Beograd, Hipo Alpe Adria bank AD Beograd i UBB AD Beograd isplatilo 648.783.132,00 dinara (oko 6,5 miliona evra) kratkoročnih kredita, koji se prema podacima Ministarstva poljoprivrede, najčešće koriste za nabavku đubriva, semena, za plaćanje radova na njivama i slično.

Kredite preuzelo oko 2.400 poljoprivrednikaMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je približno 2.400 poljoprivrednih proizvođača do sada preuzelo kratkoročne i dugoročne kredite koje subvencioniše ovo ministarstvo u ukupnom iznosu od 12,9 miliona evra.

U okviru kreditne podrške poljoprivredi, koju sprovodi Ministarstvo poljoprivrede u saradnji sa bankama, do sada su četiri banke i to Pro Credit Bank AD Beograd, Erste bank AD Novi Sad, Credit Agricole Srbija AD Novi Sad i Metals odobrile 6.388.057,62 evra dugoročnih kredita, koji se  najčešće podižu radi kupovine kombajna, traktora, mehanizacije, ali i za izgradnju skladišnih prostorija i drugih objekata. Takođe je sa prijemom zahteva za dugoročne kredite počela Banca Intesa.

Istovremeno je 7 banaka, NLB banka, Credy banka AD Kragujevac, BANCA INTESA AD Beograd, Komercijalna banka AD Beograd, Pro Credit Bank AD Beograd, Hipo Alpe Adria bank AD Beograd i UBB AD Beograd isplatilo 648.783.132,00  dinara (oko 6,5 miliona evra) kratkoročnih kredita, koji se prema podacima Ministarstva poljoprivrede, najčešće koriste za nabavku đubriva, semena, za plaćanje radova na njivama i slično.

Prethodne nedelje odobreno je još oko 396 kredita za poljoprivredne proizvođače, u ukupnoj vrednosti od oko 2 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik