Lakša prodaja vojne imovine

Bez autora
Jun 07 2010

Vlada će uskoro omogućiti da se ubrza i pojednostavi prodaja vojne imovine i lokalnim samoupravama omoguće duži rokovi za plaćanje kupljene imovine. Trenutno u okviru Master plana o raspolaganju vojnim nepokretnostima koje nisu neophodne za potrebe Vojske Srbije ima 450 vojnih kompleksa. Moguće je da će neki od tih kompleksa biti izuzeti od prodaje, ali i da neki objekti koji sada nisu u okviru plana budu predviđeni za prodaju. Od 2006. godine, kada je usvojen Master plan, prodato je 22 kompleksa za ukupno oko 586 miliona dinara i pribavljena su 24 stana. Procenjuje se da se ukupna vrednost vojne imovine koja će biti prodata kreće od jedne do četiri milijarde evra, a prioritet u njenoj kupovini imaju lokalne samouprave na čijim teritorijma se ti objekti nalaze. Zgrada Generlaštaba u centru Beograda u Ulici Kneza Miloša izuzeta je od prodaje.

Lakša prodaja vojne imovineVlada će uskoro omogućiti da se ubrza i pojednostavi prodaja vojne imovine i lokalnim samoupravama omoguće duži rokovi za plaćanje kupljene imovine.

 Trenutno u okviru Master plana o raspolaganju vojnim nepokretnostima koje nisu neophodne za potrebe Vojske Srbije ima 450 vojnih kompleksa.

Načelnik odeljenja za Master plan Uprave za infrastrukturu MO Aleksandar Ilić kaže da je moguće da će neki od tih kompleksa biti izuzeti od prodaje, ali i da neki objekti koji sada nisu u okviru plana budu predviđeni za prodaju.

Ilić je kazao da je od 2006. godine, kada je usvojen Master plan, prodato 22 kompleksa za ukupno oko 586 miliona dinara i pribavljena su 24 stana.

Procenjuje se da se ukupna vrednost vojne imovine koja će biti prodata kreće od jedne do četiri milijarde evra, a prioritet u njenoj kupovini imaju lokalne samouprave na čijim teritorijma se ti objekti nalaze, rekao je Ilić. On je naveo da je zgrada Generlaštaba i centru Beograda u Ulici Kneza Miloša izuzeta od prodaje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik