Na Kopu "Drmno" proizvedeno sto miliona tona uglja

Bez autora
Apr 26 2010

Na površinskom kopu "Drmno", u rudarskom basenu Kostolac, u aprilu je iskopana stomilionita tona uglja, rečeno je u tom privrednom društvu. U rudarskom besenu Kostolac ove godine se obeležava 140 godina od početka organizovane proizvodnje uglja, kada je ujedno započeo i proces industrijalizacije naše zemlje. Na površinskom kopu "Drmno" proizvodnja uglja počela je 1987. godine i tada je planirano da proizvodni kapacitet tog kopa dostignu 6,5 miliona tona uglja godišnje. Do ispunjenja tog plana došlo je 2007. godine, posle brojnih investicionih aktivnosti i nakon preseljenja osnovne rudarske mehanizacije sa kopa "Ćirikovac" na kop "Drmno". Trenutni godišnji proizvodni kapaciteti kopa "Drmno" iznose oko devet miliona tona uglja godišnje, čemu je doprinela montaže petog jalovinskog sistema, koji je prošle godine pušten u rad na tom kopu.

Na Kopu "Drmno" proizvedeno sto miliona tona ugljaNa površinskom kopu "Drmno", u rudarskom basenu Kostolac, u aprilu je iskopana stomilionita tona uglja, rečeno je u tom privrednom društvu.

U rudarskom besenu Kostolac ove godine se obeležava 140 godina od početka organizovane proizvodnje uglja, kada je ujedno započeo i proces industrijalizacije naše zemlje.

Na površinskom kopu "Drmno" proizvodnja uglja počela je 1987. godine i tada je planirano da proizvodni kapacitet tog kopa dostignu 6,5 miliona tona uglja godišnje.

Do ispunjenja tog plana došlo je 2007. godine, posle brojnih investicionih aktivnosti i nakon preseljenja osnovne rudarske mehanizacije sa kopa "Ćirikovac" na kop "Drmno".

Trenutni godišnji proizvodni kapaciteti kopa "Drmno" iznose oko devet miliona tona uglja godišnje, čemu je doprinela montaže petog jalovinskog sistema, koji je prošle godine pušten u rad na tom kopu.

Na površinskom kopu "Drmno" u planu je dostizanje godišnje proizvodnje uglja od 12 miliona tona godišnje, čime bi se stvorili uslovi i za izgradnju novog termoenergetskog kapaciteta u Kostolcu, što bi bilo od velikog značaja, ne samo za to privredno društvo, već i za ukupan elektroenergetski sistem Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik