Najbolji plejeri na našem tržištu

Bez autora
Jun 02 2010

Polako privodite pripreme za letovanje kraju, spakovali ste sve što vam treba i shvatate da jedino što manjka jeste neki multimedijalni gedžet koji će vas zabaviti tokom putovanja, a i na odmoru. Dovoljno su mali da stanu u džep, a dovoljno moćni da na njima pogledate film, slušate muziku, listate fotografije. Odabrali smo nekoliko najinteresantnijih modela sa domaćeg tržišta. Nakon velikog uspeha druge i treće generacije iPod nano plejera, Apple je krenuo sa razvojem četvrte koja je u svakom segmentu donela značajan broj poboljšanja. Apple je uvažio primedbe i želje korisnika, pa je novi nano dobio veći ekran, VGA kameru, radio i Voice Over funkciju. Za kontrolu i kretanje kroz menije je i dalje zadužen solidno rešeni Click Wheel - točkić osetljiv na dodir sa kojim smo imali prilike da se bolje upoznamo kod prethodne generacije ovog plejera. Korisnici koji do sada nisu imali prilike da ga koriste, a odluče se za kupovinu, mogu da odahnu jer je njegovo korišćenje veoma jednostavno.

Najbolji plejeri na našem tržištuPolako privodite pripreme za letovanje kraju, spakovali ste sve što vam treba i shvatate da jedino što manjka jeste neki multimedijalni gedžet koji će vas zabaviti tokom putovanja, a i na odmoru.

Dovoljno su mali da stanu u džep, a dovoljno moćni da na njima pogledate film, slušate muziku, listate fotografije...

Odabrali smo nekoliko najinteresantnijih modela sa domaćeg tržišta.

Apple iPod nano

Nakon velikog uspeha druge i treće generacije iPod nano plejera, Apple je krenuo sa razvojem četvrte koja je u svakom segmentu donela značajan broj poboljšanja. Apple je uvažio primedbe i želje korisnika, pa je novi nano dobio veći ekran, VGA kameru, radio i Voice Over funkciju. Za kontrolu i kretanje kroz menije je i dalje zadužen solidno rešeni Click Wheel - točkić osetljiv na dodir sa kojim smo imali prilike da se bolje upoznamo kod prethodne generacije ovog plejera.

Korisnici koji do sada nisu imali prilike da ga koriste, a odluče se za kupovinu, mogu da odahnu jer je njegovo korišćenje veoma jednostavno. Kvalitet reprodukcije audio i video sadržaja je na izuzetno visokom nivou i to je pored zavidnog nivoa funkcionalnosti glavna odlika ovog lepotana. Kvalitet izrade je bespredmetno komentarisati, naprosto je savršen! Apple iPod nano poslednje generacije se proizvodi u kapacitetima od osam i 16 GB i zbog svega što donosi prati ga i nešto veća cena.

Apple iPod touch

O tome koliko je iPod touch postao popularan, najbolje govori podatak da je prodat u nezapamćenom broju primeraka od momenta kada je lansiran na tržište. Krajem prošle godine ovaj plejer je doživeo par inovacija, od kojih su svakako najbitnija u vezi s nadogradnjom softvera i povećanjem memorijskog kapaciteta (16, 32 i 64 GB). Apple iPod touch koristi mobilnu verziju OS X platforme, koju je proizvođač specijalno dizajnirao za svoj iPhone i koja je po našem mišlju daleko bolje rešenje od Windows Mobile OS-a, ponajviše iz razloga daleko lakše manipulacije svim vrstama multimedijalnih sadržaja i boljeg iskorišćenja hardverskog resursa.

Audio i video mogućnosti ovog plejera su za svaki respekt i upravo zbog njih slovi za jedan od najboljih. Moderan dizajn, vrhunske radne karakteristike i sjajna završnica svakako koštaju, pa iPod touch familija plejera ima poprilično visoku cenu, što je ujedno i naša jedina primedba.

Transcend MP860

Transcend je i ove godine veoma ozbiljno nastupio na tržištu, bar kada je reč o medija plejerima. Taktika koju je ovaj proizvođač primenio jeste lansiranje većeg broj rešenja po principu za svakoga po nešto i to u različitim kapacitetima. Najviše snage Transcend je usmerio ka naprednijim modelima koji nude pregršt multimedijalnih funkcija. Jedan od takvih je MP860.

Ovo je trenutno jedan od najboljih i najlepših plejera kojeg smo videli (izuzevši prethodno predstavljena Appleova rešenja) i po pitanju kvaliteta izrade spada u sam vrh svetske ponude. Objedinjuje apsolutno sve multimedijalne funkcije koje postoje - od gledanja video sadržaja i slušanja muzike, do pregleda slika i čitanja tekstova. U svojoj klasi nudi odličan kvalitet prikaza video sadržaja, kao i sjajan audio zvuk, kakav smo sreli samo kod iPod touch plejera. Nažalost, glosi završnica ga čini isuviše osetljivim na dodire i ogrebotine, pa vam ne gine njegovo češće briskanje. Povoljna cena mu je najjače oružje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik