Najtraženiji dinarski krediti

Bez autora
Apr 26 2010

U protekle tri nedelje banke su odobrile više od 6.000 dinarskih gotovinskih i potošačkih kredita, koje subvencioniše država. Međutim, onih koji su podneli zahtev, ali im kredit nije odobren, gotovo je dva puta više. Bankari kažu da su procedure za odobravanje kredita jednostavne, a da je veliki broj podnetih zahteva razlog što se u nekim bankama na odobrenje kredita čeka i do dve nedelje. Bankari priznaju i da su detaljni u proverama klijenata kako bi izbegli rizične pozajmice. Ako se niste predužili, imate potvrdu o zaposlenju, prihodima, članovima domaćinstva, gotovinski kredit u nekoj banci sa manje klijenata, možete dobiti i za nekoliko sati. Ukoliko neko želi da kupi automobil, onda je kredit dobro rešenje, jer se vrlo brzo dobija novac. Gotovo 95 odsto odobrenih pozajmica je u gotovini, a uglavnom se uzimaju da bi se vratili dugovi, platili računi, školarine.

Najtraženiji dinarski kreditiVeliko interesovanje za kredite koje subvencioniše država.

Banke u Srbiji odobrile više od 6.000 kredita, dok je broj onih, kojima pozajmica nije odobrena duplo veći. Bankari tvrde da su procedure za odobravanje kredita jednostavne.

U protekle tri nedelje banke su odobrile više od 6.000 dinarskih gotovinskih i potošačkih kredita, koje subvencioniše država. Međutim, onih koji su podneli zahtev, ali im kredit nije odobren, gotovo je dva puta više.

Bankari kažu da su procedure za odobravanje kredita jednostavne, a da je veliki broj podnetih zahteva razlog što se u nekim bankama na odobrenje kredita čeka i do dve nedelje.

Bankari priznaju i da su detaljni u proverama klijenata kako bi izbegli rizične pozajmice.

Ako se niste predužili, imate potvrdu o zaposlenju, prihodima, članovima domaćinstva, gotovinski kredit u nekoj banci sa manje klijenata, možete dobiti i za nekoliko sati.

Dijana Tošović iz Šapca kaže da ukoliko neko želi da kupi automobil, onda je kredit dobro rešenje, jer se vrlo brzo dobija novac.

Gotovo 95 odsto odobrenih pozajmica je u gotovini, a uglavnom se uzimaju da bi se vratili dugovi, platili računi, školarine.

Bankari ističu da se većina građana ne zadužuje do maksimalnog iznosa i da su najčešći krediti od 150 do 170.000 dinara.

Rastko Nicić iz Unikredit banke kaže da je veća potražnja za kreditima izvan Beograda, a prednjači istočni i zapadni region.

Među zainteresovanima za kredite na koje država plaća deo kamate gotovo polovina su penzioneri. Međutim, njima je zbog starosti teže da dobiju pozajmicu.

Ljiljana Milošević iz Komercijalna banke objašnjava da je starosna granica bila nešto što smo uočili kao problem, pa smo granicu pomerili na 75 godina.

Draginja Đurić iz Banke Inteza, takođe, kaže da je intersovanje penzionera veliko, ali da će se ta banka potruditi da uz jednog žiranta i oni dobiju pozajmice.

Narodna banka će do kraja meseca izmeniti propise i dozvoliti građanima da se više zadužuju, tačnije da im rate za kredit mogu biti do 40 odsto primanja, odnosno do 60 odsto ukoliko imaju stambeni kredit.

Međutim, to se odnosi samo na one čiji su dugovi pretežno u dinarima, ili koji imaju devizne kredite, ali i platu primaju u devizama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik