Novi miševi iz Microsofta

Bez autora
May 12 2010

Microsoft je kompanija koja je domaćim kupcima isključivo poznata po svojim opšte prihvaćenim operativnim sistemima. Međutim, ono što mali broj potrošača zna jeste da se ovaj gigant bavi i proizvodnjom perifernih uređaja, kako za desktop, tako i za notebook računare. Za ovu priliku smo odabrali jednu vizuelno neobičnu veb kamericu i jednog sjajnog miša, koji koristi potpuno novu tehnologiju za kretanje po najrazličitijim površinama. Microsoft Explorer Mini Mouse je jedan od najlepših miševa namenjenih prenosivim računarima koje smo videli u poslednjih nekoliko meseci. Predstavlja prvi optički miš baziran na Microsoftovoj BlueTrack tehnologiji, čije korišćenje omogućava lako kretanje po najrazličitijim podlogama (mermeru, tepihu, drvetu, pa čak i na klupi u parku) i pruža daleko veću preciznost u radu sa zahtevnijim aplikacijama (Photoshop, Corel...). Izrađen je kombinovanjem gumenih i plastičnih delova i ergonomski je oblikovan, tj. namenjen je isključivo dešnjacima, ali se šuška da bi do kraja leta trebalo da se pojavi i njegova simetrična verzija.

Novi miševi iz MicrosoftaMicrosoft je kompanija koja je domaćim kupcima isključivo poznata po svojim opšte prihvaćenim operativnim sistemima.

Međutim, ono što mali broj potrošača zna jeste da se ovaj gigant bavi i proizvodnjom perifernih uređaja, kako za desktop, tako i za notebook računare. Za ovu priliku smo odabrali jednu vizuelno neobičnu veb kamericu i jednog sjajnog miša, koji koristi potpuno novu tehnologiju za kretanje po najrazličitijim površinama.

Microsoft Explorer Mini Mouse je jedan od najlepših miševa namenjenih prenosivim računarima koje smo videli u poslednjih nekoliko meseci. Predstavlja prvi optički miš baziran na Microsoftovoj BlueTrack tehnologiji, čije korišćenje omogućava lako kretanje po najrazličitijim podlogama (mermeru, tepihu, drvetu, pa čak i na klupi u parku) i pruža daleko veću preciznost u radu sa zahtevnijim aplikacijama (Photoshop, Corel...). Izrađen je kombinovanjem gumenih i plastičnih delova i ergonomski je oblikovan, tj. namenjen je isključivo dešnjacima, ali se šuška da bi do kraja leta trebalo da se pojavi i njegova simetrična verzija. Mini Mouse sa računarom komunicira putem (minijaturnog) USB primopredajnika koji radi na frekvenciji od 2,4 GHz - karakterističan je po tome što je dizajniran u skladu sa izgledom proizvoda. Tokom kretanja miš svetli neboplavom bojom i to izgleda veoma efektno. Da stvar bude još lepša, cenovno je veoma lepo pozicioniran.

Pored odličnih notebook miševa, Microsoft u svojoj ponudi ima i veliki broj veb kamera namenjenih najrazličitijim korisničkim grupama. Model koji nam se posebno dopao nosi oznaku LifeCam Show i trenutno predstavlja jednu od najmanjih kamerica na svetu. Za razliku od sličnih modela ovo rešenje poseduje odvojivo postolje koje ne narušava eleganciju kamerice. Samo postolje je u obliku štipaljke i poseduje dugme, a kamerica ima odgovarajuće udubljenje preko kojeg se ostvaruje kontakt sa magnetom postolja. Magnet je dovoljno snažan da kameru drži pod željenim uglom i dovoljno lagan da je možete bez muke usmeravati u bilo kom pravcu. Štipaljku možete pričvrstiti na svaki okvir ekrana notebooka, ali i na druge priručne mehanizme (npr. postolje lampe), tako da primena nije isključivo ograničena na prenosne računare.

U tom alternativnom scenariju podrazumeva se nabavka USB produžnog kabla, pošto je priloženi poprilično kratak. Ugrađeni senzor od dva megapiksela omogućava postizanje veoma dobrih radnih rezultata, a tome dodatno doprinosi i sočivo kamere izrađeno od pravog stakla - pogotovo kod reprodukcije boja. Bitno je reći da kamera daje izoštrenu sliku u opsegu daljina od 53 cm do 1,5 m, te da ima ugrađen mikrofon sasvim solidnog kvaliteta. Za ono što nudi ni cena joj nije previsoka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik