Za sve one koji na raspolaganju nemaju mnogo novca za letovanje idealno rešenje je privatni smeštaj u banjama i odmaralištima u Srbiji, koji u proseku košta 10 evra dnevno. Svi oni koji zbog krize ne mogu da putuju u inostranstvo ili na more, imaju priliku da upoznaju razne delove Srbije i saznaju nešto novo. "Turistička organizacija Srbije" je odštampala brošuru 'Srbija moja zemlja, moje putovanje', u kojoj smo prezentovali predloge kuda ići za 52 vikenda u godini. Turistima koji žele da se odmore i napune baterije predlažemo salaše ili seoski turizam, svakako i banje koje koje su veoma tražene. Za mlade i radoznale tu su karneval u Vrnjačkoj Banji, Bir fest, Guča. Suočeni sa saznanjem da poslednjih nekoliko sezona turisti pogođeni opštom besparicom beže od skupih aranžmana i odmor skraćuju na nedelju ili manje dana u hotelima i banjama, odlučili su da snize cene i daju određene pogodnosti.
Za sve one koji na raspolaganju nemaju mnogo novca za letovanje idealno rešenje je privatni smeštaj u banjama i odmaralištima u Srbiji, koji u proseku košta 10 evra dnevno.
Samostalni savetnik u "Turističkoj organizaciji Srbije" Olgica Miljković kaže da svi oni koji zbog krize ne mogu da putuju u inostranstvo ili na more, imaju priliku da upoznaju razne delove Srbije i saznaju nešto novo.
"Naša organizacija je odštampala brošuru 'Srbija moja zemlja, moje putovanje', u kojoj smo prezentovali predloge kuda ići za 52 vikenda u godini. Turistima koji žele da se odmore i napune baterije predlažemo salaše ili seoski turizam, svakako i banje koje koje su veoma tražene. Za mlade i radoznale tu su karneval u Vrnjačkoj Banji, Bir fest, Guča", kaže za "Blic" Miljković.
Suočeni sa saznanjem da poslednjih nekoliko sezona turisti pogođeni opštom besparicom beže od skupih aranžmana i odmor skraćuju na nedelju ili manje dana u hotelima i banjama, odlučili su da snize cene i daju određene pogodnosti.
Hotel "Grand" na Kopaoniku do 21. avgusta ima akciju u toku koje svi gosti koji odsedaju šest noći plaćaju za pet, a sedam noćenja plaćaju po ceni od šest. Ukoliko se odluče da ostanu 10 dana, plaćaju osam prenoćišta.
Menadžer za prodaju i marketing Vesna Gogić kaže da gosti imaju polupansion na bazi švedskog stola i na raspolaganju im je korišćenje bazena, saune, velnesa i fitnes sale.
"U ponudi imamo i apartmane 'Konaci sunčani vrhovi' gde je cena po osobi 2.100 dinara. Za sve goste koji se odluče da odsednu ovde, takođe imamo akciju da za sedam prenoćišta plate pet, a za 14 dana plate 11 prenoćišta, tako da jedan dan sa ovim povoljnostima turiste košta 1.650 dinara", kaže Gogić.
Brojne povoljnosti i popuste nude i banje koje penzionerima daju 10 odsto popusta i plaćanje na više rata. U "Zavodu za rehabilitaciju“ u Prolom Banji kažu da za penzionere imaju posebne pogodnosti. Potrebno je samo da ponesu poslednji ček od penzije na uvid.
"Penzioneri imaju dva lekarska pregleda dnevno, u svakoj sobi „prolom“ vodu, bazen i teretanu koju mogu da koriste. Troškove boravka mogu da plate na šest rata", kažu u "Zavodu za rehabilitaciju“.