Portal elektronske uprave 11. juna počinje sa radom

Bez autora
Jun 09 2010

U petak, 11. juna 2010. godine, biće zvanično pušten u rad portal elektronske uprave. Portal će u prvoj fazi pružati približno 50 usluga privredi i građanima, kako sa nivoa centralne, tako i sa nivoa lokalne vlasti. Neke od opštine već su iskazale želju da učestvuju u ovom projektu. Portal će doprineti ubrzanom unapređenju sektora informaciono-komunikacionih tehnologija. Usluge koje se nude biće dostupne onda kada to odgovara građanima, uz smanjenje troškova i bez čekanja na šalterima, dok će privredi biti dostupna brza i efikasna komunikacija sa državom. Istog dana, 11. juna 2010. godine, biće održana i javna rasprava o dva strateška dokumenta – strategiji informacionog društva i strategiji elektronskih komunikacija. Ova dva dokumenta čine Digitalnu agendu Srbije koja je urađena po ugledu na evropsku agendu, koja predstavlja jedan od sedam prioriteta za razvoj Evropske unije do 2020. godine.

Portal elektronske uprave 11. juna počinje sa radomU petak, 11. juna 2010. godine, biće zvanično pušten u rad portal elektronske uprave.

Portal će u prvoj fazi pružati približno 50 usluga privredi i građanima, kako sa nivoa centralne, tako i sa nivoa lokalne vlasti. Neke od opštine već su iskazale želju da učestvuju u ovom projektu.

Portal će doprineti ubrzanom unapređenju sektora informaciono-komunikacionih tehnologija. Usluge koje se nude biće dostupne onda kada to odgovara građanima, uz smanjenje troškova i bez čekanja na šalterima, dok će privredi biti dostupna brza i efikasna komunikacija sa državom.

Istog dana, 11. juna 2010. godine, biće održana i javna rasprava o dva strateška dokumenta – strategiji informacionog društva i strategiji elektronskih komunikacija.

Ova dva dokumenta čine Digitalnu agendu Srbije koja je urađena po ugledu na evropsku agendu, koja predstavlja jedan od sedam prioriteta za razvoj Evropske unije do 2020. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik