Produktna berza: Zabeležen rekordno nizak promet

Bez autora
May 09 2010

Na Produktnoj berzi u Novom Sadu u periodu od 4. do 7. maja 2010. godine zabeležena je rekordno niska prodaja. Količinski promet je iznosio 294 tone u vrednosti od 5,1 miliona dinara. U ovom periodu zaključeno je samo pet berzanskih ugovora. Trgovalo se samo kukuruzom, pšenicom i sojom. Na Produktnoj berzi, pšenica novog roda nije ni nuđena. Ponuđena količina kukuruza od ukupno 450 tona sa dva različita lokaliteta, takođe, nije zainteresovala kupce. Možda najznačajnija vest kada je u pitanju ovonedeljna trgovina predstavlja upravo podatak o prvom zaključenom terminskom poslu kupoprodaje soje novog roda u količini od 100 tona po ceni od 25,00 dinara za kilogram bez PDV-a, za avansno plaćanje i predviđenom isporukom u periodu od 15.septembra do 15. oktobra 2010. godine. Prošlogodišnjim kukuruzom trgovalo se u količini od 144 tone.

Produktna berza: Zabeležen rekordno nizak prometNa Produktnoj berzi u Novom Sadu u periodu od 4. do 7. maja 2010. godine zabeležena je rekordno niska prodaja.

Količinski promet je iznosio 294 tone u vrednosti od 5,1 miliona dinara. U ovom periodu zaključeno je samo pet berzanskih ugovora. Trgovalo se samo kukuruzom, pšenicom i sojom.

Na Produktnoj berzi, pšenica novog roda nije ni nuđena. Ponuđena količina kukuruza od ukupno 450 tona sa dva različita lokaliteta, takođe, nije zainteresovala kupce.

Možda najznačajnija vest kada je u pitanju ovonedeljna trgovina predstavlja upravo podatak o prvom zaključenom terminskom poslu kupoprodaje soje novog roda u količini od 100 tona po ceni od 25,00 dinara za kilogram bez PDV-a, za avansno plaćanje i predviđenom isporukom u periodu od 15.septembra do 15. oktobra 2010. godine.

Prošlogodišnjim kukuruzom trgovalo se u količini od 144 tone.

Ugovarani su poslovi kupoprodaje prirodno suvog kukuruza sa povećanim procentom vlage, veštačkim sušenim kukuruzom za odloženo plaćanje i veštački sušenim kukuruzom za avansno plaćanje, čija je cena definisana kroz jedan zaključeni berzanski posao, od 11,70 dinara za kilogram, bez PDV-a.

Protekle nedelje prodato je 50 tona prošlogodišnje pšenice za 10,50 dinara za kilogram bez PDV-a.

Berzanski indeks PRODEX, dana 7. maja 2010. godine, imao je indeksnu vrednost od 146,59 poena, što je za 1,90 indeksnih poena niže u odnosu na prošlu nedelju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik