Rajfajzen banka počela da odobrava subvencionisane kredite

Bez autora
Apr 20 2010

Rajfajzen banka (Raiffeisen) banka saopštila je danas da je počela sa odobravanjem subvencionisanih dinarskih potrošačkih i gotovinskih kredita. Građani će u Rajfajzen banci moći da podignu potrošački krediti za kupovinu robe domaće proizvodnje (tepiha, nameštaja, podnih obloga, bele tehnike, sanitarnih uređaja, kućnih aparata, građevinskog materijala i poljoprivredne mehanizacije), kao i za plaćanje turističkih aranžmana čije je odredište putovanje u Srbiji. Subvencionisani gotovinski krediti će se odobravati u dinarima, do visine kreditne sposobnosti podnosioca zahteva za kredit, a u maksimalnom iznosu do 300.000 dinara. Rok otplate je do 36 meseci, u koji je uključen i poček od 12 meseci, a visina kamatne stope će se određivati u skladu sa visinom zarade.

Rajfajzen banka počela da odobrava subvencionisane krediteRajfajzen banka (Raiffeisen) banka saopštila je danas da je počela sa odobravanjem subvencionisanih dinarskih potrošačkih i gotovinskih kredita.

Građani će u Rajfajzen banci moći da podignu potrošački krediti za kupovinu robe domaće proizvodnje (tepiha, nameštaja, podnih obloga, bele tehnike, sanitarnih uređaja, kućnih aparata, građevinskog materijala i poljoprivredne mehanizacije), kao i za plaćanje turističkih aranžmana čije je odredište putovanje u Srbiji.

U saopštenju se navodi da će se subvencionisani gotovinski krediti odobravati u dinarima, do visine kreditne sposobnosti podnosioca zahteva za kredit, a u maksimalnom iznosu do 300.000 dinara. Rok otplate je do 36 meseci, u koji je uključen i poček od 12 meseci, a visina kamatne stope će se određivati u skladu sa visinom zarade.

Korisnici kredita čija su prosečna mesečna neto primanja do 30.000 dinara imaju pravo na kredit po fiksnoj kamatnoj stopi od 7,5 odsto na godišnjem nivou, dok će korisnici kredita sa prosečnim neto primanjima od 30.001 do 80.000 dinara moći da podnesu zahtev za kredit po kamatnoj stopi od 8,95 procenata.

Rajfajzen banka se tako pridružila novom programu Vlade, u okviru koga je počela sa odobravanjem dinarskih gotovinskih i potrošačkih kredita uz subvenciju države, namenjenih podsticanju domaće potražnje i povećanju kupovne moći građana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik