Rusi na Crnom vrhu

Bez autora
Jun 08 2010

Sa jednom ruskom kompanijom u toku su pregovori oko nastavka izgradnje superluksuznog hotela “Jelen-Hajat” na planini Crni vrh, nadomak Bora. Rusi su, preliminarno, prihvatili ponudu Vlade Srbije o nastavku izgradnje hotelskog kompleska na Crnom vrhu, u koji je do sada uloženo oko 65 miliona dolara. Rusi su, po dosadašnjem toku pregovora, spremni da investiraju u završetak izgradnje “Jelen-Hajata”, u kome bi moglo da se zaposli oko 800 ljudi. I sudbina velelepnog objekta “Kapije Bora”, sa čijom izgradnjom se stalo nakon oktobarskih promena 2000. godine, u narednih 12 meseci mogla bi da bude rešena. Univerzitet “Megatrend” je zainteresovan da kupi taj objekat i preuredi ga u Univerzitetski centar Timočke Krajine. “Kapije Bora” će prvo biti konzervirane, čime će se sprečiti njihovo dalje propadanje.

Rusi na Crnom vrhuSa jednom ruskom kompanijom u toku su pregovori oko nastavka izgradnje superluksuznog hotela “Jelen-Hajat” na planini Crni vrh, nadomak Bora - obelodanio je u utorak, prilikom posete gradu bakra, Milutin Mrkonjić, ministar za infrastrukturu.

- Rusi su, preliminarno, prihvatili ponudu Vlade Srbije o nastavku izgradnje hotelskog kompleska na Crnom vrhu, u koji je do sada uloženo oko 65 miliona dolara - kazao je Mrkonjić, ali nije kazao o kojoj je kompaniji reč.

- Rusi su, po dosadašnjem toku pregovora, spremni da investiraju u završetak izgradnje “Jelen-Hajata”, u kome bi moglo da se zaposli oko 800 ljudi.

Po njegovim rečima, i sudbina velelepnog objekta “Kapije Bora”, sa čijom izgradnjom se stalo nakon oktobarskih promena 2000. godine, u narednih 12 meseci mogla bi da bude rešena.

- Univerzitet “Megatrend” je zainteresovan da kupi taj objekat i preuredi ga u Univerzitetski centar Timočke Krajine - naglasio je Mrkonjić.

- “Kapije Bora” će prvo biti konzervirane, čime će se sprečiti njihovo dalje propadanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik