SB daje Srbiji 32 miliona dinara za e-upravu

Bez autora
Jun 15 2010

Ministarka finansija Diana Dragutinović i ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić potpisaće 17. juna u Beogradu sporazum sa Svetskom bankom (SB) o finansiranju projekta razvoja elektronske uprave u Srbiji sa 32 miliona dinara. Sporazum o bespovratnoj pomoći sektoru informacionih tehnologija biće potpisan u vladi sa šefom Kancelarije SB u Srbiji Sajmonom Grejom. Projekat obuhvata pitanja pristupa Internetu, procene i unapređenja postojećeg sistema informacionih tehnologija i razvoj elektronskih usluga u javnom sektoru za građane i privredu. Sporazum je osnov SB za pružanje tehničke pomoći i podrške Projektu razvoja elektronske uprave u Srbiji, koji je deo digitalne agende Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo. Digitalna agenda za Srbiju je najsavremeniji koncept javne politike ekonomskog i društvenog napretka, po evropskom modelu i sastoji se od Strategije informacionog društva i Strategije elektronskih komunikacija.

SB daje Srbiji 32 miliona dinara za e-upravuMinistarka finansija Diana Dragutinović i ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić potpisaće 17. juna u Beogradu sporazum sa Svetskom bankom (SB) o finansiranju projekta razvoja elektronske uprave u Srbiji sa 32 miliona dinara.

Kako je najavljeno iz Ministarstva finansija, sporazum o bespovratnoj pomoći sektoru informacionih tehnologija biće potpisan u vladi sa šefom Kancelarije SB u Srbiji Sajmonom Grejom.

Projekat obuhvata pitanja pristupa Internetu, procene i unapređenja postojećeg sistema informacionih tehnologija i razvoj elektronskih usluga u javnom sektoru za građane i privredu.

Sporazum je osnov SB za pružanje tehničke pomoći i podrške Projektu razvoja elektronske uprave u Srbiji, koji je deo digitalne agende Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo.

Digitalna agenda za Srbiju je najsavremeniji koncept javne politike ekonomskog i društvenog napretka, po evropskom modelu i sastoji se od Strategije informacionog društva i Strategije elektronskih komunikacija.

"Digitalna Srbija" će u narednom periodu kao prioritet imati razvijanje e-poslovanja, uključujući i e-upravu, e-trgovinu, e-pravosuđe, e-zdravlje, e-obrazovanje i razvoj infastrukture pomoću koje će ti servisi biti dostupnu građanima u svim delovima zemlje.

Razvoj elektronske uprave doprinosi efikasnijem radu državne uprave, većoj transparentnosti, odgovornosti i uštedama javne uprave, građana i privrednika, navedneo je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik