Šifra mališana - “342”

Bez autora
Apr 12 2010

“Fijat grupa” će petogodišnji plan proizvodnje saopštiti 21. aprila, i tada će se nešto više znati o novom modelu automobila koji će se proizvoditi u kompaniji “Fijat Srbija”, a on se trenutno vodi pod šifrom “342” i reč je o manjem modelu B klase. U torinsko-srpskoj kompaniji protekle nedelje započeta je izgradnja novih trafo-stanica. Predviđeno je da svaka fabrika kompanije - “Karoserija”, “Montaža”, “Lakirnica”, “Preseraj” i “Manjeti Mareli”, u pogonima nekadašnje mehaničke obrade, ima autonomno snabdevanje električnom energijom. Pored ovoga, započeta je i rekonstrukcija 26.000 kvadrata krovne konstrukcije u “Karoseriji” i mehaničkoj obradi. Najveći “Fijatov” komponentaš “Manjeti Mareli” će u ovom pogonu locirati proizvodnju branika, stranica, instrument-tabli i drugih delova za automobile od plastike. Zbog instaliranja nove opreme, oko 10.000 kvadrata krovne konstrukcije podiže se za tri metra.

Šifra mališana - “342”“Fijat grupa” će petogodišnji plan proizvodnje saopštiti 21. aprila, i tada će se nešto više znati o novom modelu automobila koji će se proizvoditi u kompaniji “Fijat Srbija”, a, kako “Novosti” nezvanično saznaju, on se trenutno vodi pod šifrom “342” i reč je o manjem modelu B klase.

U torinsko-srpskoj kompaniji protekle nedelje započeta je izgradnja novih trafo-stanica. Predviđeno je da svaka fabrika kompanije - “Karoserija”, “Montaža”, “Lakirnica”, “Preseraj” i “Manjeti Mareli”, u pogonima nekadašnje mehaničke obrade, ima autonomno snabdevanje električnom energijom. Pored ovoga, započeta je i rekonstrukcija 26.000 kvadrata krovne konstrukcije u “Karoseriji” i mehaničkoj obradi. Najveći “Fijatov” komponentaš “Manjeti Mareli” će u ovom pogonu locirati proizvodnju branika, stranica, instrument-tabli i drugih delova za automobile od plastike. Zbog instaliranja nove opreme, oko 10.000 kvadrata krovne konstrukcije podiže se za tri metra. U “Karoseriji” se krov diže za osam i po metara. Za “Lakirnicu” je već naručena nova oprema, a u potpunu rekonstrukciju i opremanje te celine biće uloženo oko 100 miliona evra.

Ukupna “Fijatova” investicija iznosiće između 700 i 800 miliona evra i najveći deo biće realizovan tokom ove godine.

Ugovorom je predviđeno da se fabrika osposobi za dva potpuno nova modela, a prema radovima koji se izvode i planovima za buduće projekte, fabrika će biti osposobljena za proizvodnju više od 300.000 automobila godišnje.

Elektrana

U narednih nekoliko dana “Fijat Srbija” će početi izgradnju sopstvene elektrane. Reč je o objektu koji će “Fijatove” fabrike u Kragujevcu, pored toplotne energije, snabdevati i energentima, fluidima i tehnološkom parom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik