Skromna trgovinska razmena sa Rumunijom

Bez autora
Mar 30 2010

Prošle godine obim trgovinske razmene Rumunije i Srbije bio je 818,3 miliona dolara, od kojih je rumunski izvoz u Srbiju bio vredan 558,1 miliona dolara. Uvoz iz Srbije, kako se precizira, iznosio je 260,2 miliona dolara. Investicije Rumunije u Srbiju dostigle su 51,5 miliona dolara, od kojih je prošle godine investirano 224.000 dolara. Srbija zauzima 16. poziciju na listi spoljnotrgovinskih partnera Rumunije po izvozu. Izvoz u Srbiju čini 1,4 odsto izvoza zemlje. Uvoz iz Srbije čini 0,5 odsto uvoza Rumunije, a Srbija je na 29. mestu po vrednosti uvoza. U Rumuniji je registrovano 765 preduzeća sa srpskim kapitalom, a vrednost investicija je 8,83 miliona dolara, pa je Srbija na 59. mestu po vrednosti stranih investicija u Rumuniji...

Skromna trgovinska razmena sa Rumunijom

Prošle godine obim trgovinske razmene Rumunije i Srbije bio je 818,3 miliona dolara, od kojih je rumunski izvoz u Srbiju bio vredan 558,1 miliona dolara, saopštilo danas rumunsko Ministarstvo ekonomije.

Uvoz iz Srbije, kako se precizira, iznosio je 260,2 miliona dolara. 

Investicije Rumunije u Srbiju dostigle su 51,5 miliona dolara, od kojih je prošle godine investirano 224.000 dolara. 

Srbija zauzima 16. poziciju na listi spoljnotrgovinskih partnera Rumunije po izvozu. Izvoz u Srbiju čini 1,4 odsto izvoza zemlje. 

Uvoz iz Srbije čini 0,5 odsto uvoza Rumunije, a Srbija je na 29. mestu po vrednosti uvoza. 

U Rumuniji je registrovano 765 preduzeća sa srpskim kapitalom, a vrednost investicija je 8,83 miliona dolara, pa je Srbija na 59. mestu po vrednosti stranih investicija u Rumuniji. 

U Beogradu danas boravi državna sekretarka rumunskog Ministarstva ekonomije Marija Parkalabesku, na poziv koleginice iz Srbije Vesne Arsić, u cilju jačanja trgovinskih i ekonomskih odnosa sa Srbijom, sa akcentom na jačanje saradnje privrednika.  

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik