Sosijete ženeral odobrava kredite po novim uslovima

Bez autora
Jun 08 2010

Sosijete ženeral banka počinje danas da odobrava gotovinske, potrošačke i auto kredite pod novim uslovima. Građani će kreditom moći da opterete do 40 odsto zarade umesto dosadašnjih 30 odsto. Jedna su od prvih banaka koja počinje da primenjuje odluku Narodne banke Srbije, iako nisu u obavezi da to učine. Očekuju da će posle potpisivanja aneksa ugovora sa Nacionalnom korporacijom za osiguranje stambenih kredita i limit za ratu za stambeni kredit klijenti moći da povećaju na 60 odsto zarade. Građani koji se budu odlučili za neki od ovih pozajmica, a već im više od 20 odsto zaduženja opterećuje kredit indeksiran u evrima, moraće da refinansiraju taj kredit, a novina je i to da prilikom konkurisanja za kredit po novim uslovima neće uticati dozvoljeni minus. Tako će maksimalna mesečna rata onome ko zarađuje 45.000 dinara biti 18.000 dinara, dok je po starim uslovima (zaduženje do 30 odsto) najviši mogući iznos bio 11.250 dinara.

Sosijete ženeral odobrava kredite po novim uslovimaSosijete ženeral banka počinje danas da odobrava gotovinske, potrošačke i auto kredite pod novim uslovima. Građani će kreditom moći da opterete do 40 odsto zarade umesto dosadašnjih 30 odsto.

„Jedna smo od prvih banaka koja počinje da primenjuje odluku Narodne banke Srbije, iako nismo u obavezi da to učinimo.

Očekujemo da će posle potpisivanja aneksa ugovora sa Nacionalnom korporacijom za osiguranje stambenih kredita i limit za ratu za stambeni kredit klijenti moći da povećaju na 60 odsto zarade“, najavio je juče član IO Sosijete ženeral banke Miroslav Rebić.

Građani koji se budu odlučili za neki od ovih pozajmica, a već im više od 20 odsto zaduženja opterećuje kredit indeksiran u evrima, moraće da refinansiraju taj kredit, a novina je i to, istakao je Rebić, da prilikom konkurisanja za kredit po novim uslovima neće uticati dozvoljeni minus. Tako će maksimalna mesečna rata onome ko zarađuje 45.000 dinara biti 18.000 dinara, dok je po starim uslovima (zaduženje do 30 odsto) najviši mogući iznos bio 11.250 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik