Toshiba Libretto - laptop s dva ekrana

Bez autora
Jun 21 2010

Ove godina Toshiba proslavlja četvrt veka proizvodnje laptopova, a model Libretto iz 1996. godine upravo je dobio naslednika. Libretto W100 ima dva ekrana osetljiva na dodir od sedam inča, koji se zatvaraju u kućište. Primarni ekran je u gornjoj polovini, a sekundarni ekran se može koristiti kao ekstenzija primarnog ili kao virtuelna tastatura. Toshiba je za Libretto konstruisala poseban korisnički interfejs, koji podrazumeva osnovnu QWERTY tastaturu, nalik onoj na iPhonu. Na punoj QWERTY tastaturi nalaze se sva slova, ali znatno sitnija. Postoje i varijante na kojima može da se kuca sa dva prsta, numerička tastatura i mnoge druge. Ako vam ne treba tastatura, oba ekrana možete koristiti kao jedan dugački, ili kao dva odvojena. Oba ekrana imaju rezoluciju od 1024x600 piksela. Libretto W100 verovatno će postati popularan čitač e-knjiga, jer može da se drži kao prava knjiga i veoma je lagan. Težak je manje od dva kilograma, a kućište je presvučeno aluminijumom.

Toshiba Libretto - laptop s dva ekranaOve godina Toshiba proslavlja četvrt veka proizvodnje laptopova, a model Libretto iz 1996. godine upravo je dobio naslednika.

Libretto W100 ima dva ekrana osetljiva na dodir od sedam inča, koji se zatvaraju u kućište. Primarni ekran je u gornjoj polovini, a sekundarni ekran se može koristiti kao ekstenzija primarnog ili kao virtuelna tastatura, piše PC Magazine.

Toshiba je za Libretto konstruisala poseban korisnički interfejs, koji podrazumeva osnovnu QWERTY tastaturu, nalik onoj na iPhonu. Na punoj QWERTY tastaturi nalaze se sva slova, ali znatno sitnija. Postoje i varijante na kojima može da se kuca sa dva prsta, numerička tastatura i mnoge druge.

Ako vam ne treba tastatura, oba ekrana možete koristiti kao jedan dugački, ili kao dva odvojena.
Oba ekrana imaju rezoluciju od 1024x600 piksela.

Libretto W100 verovatno će postati popularan čitač e-knjiga, jer može da se drži kao prava knjiga i veoma je lagan. Težak je manje od dva kilograma, a kućište je presvučeno aluminijumom.

Na kućištu se nalaze i USB port i konektor za slušalice, a unutra Intel Pentium U5400 procesor i 2GB RAM-a, a disk dolazi u dve varijante, od 320GB i SSD od 62GB. Jedno punjenje baterije obezbeđuje pet sati rada.

Toshiba Libretto biće dostupan u ograničenim količinama, a očekivana cena je oko 1.000 dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik