Turska košta kao Maldivi

Bez autora
Jun 13 2010

Srpski turisti letovanje uplaćuju tri puta: u predsezoni, kad grane prvo sunce i kada deca uzmu svedočanstva. Dakle, poslednju gužvu ove godine u turističkim agencijama treba očekivati od ponedeljka. U agencijama kažu da su aranžmani za Tursku prodati, kao i apartmani u Grčkoj. Savet onima koji planiraju da letuju na grčkim ostrvima jeste da još malo sačekaju neki popust, a onima koji žele da idu svojim kolima na sever Egeja da odmah kupe ono što je ostalo. Srpske agencije su još prošlog oktobra u fiksni zakup uzele smeštaj u Grčkoj i kada je u toj zemlji počela kriza mi smo već bili „u njihovim rukama“. Pošto nisu kupovali unapred, Nemci mogu da traže niže cene u Grčkoj, ne i u Turskoj. Ipak, popustima u nekim turskim hotelima treba se nadati, a Milica Žarković, iz „Kontikija“, kaže da gazde hotela svakodnevno šalju specijalne ponude za - decu. Poduži je spisak hotela u kojima deca imaju besplatan smeštaj i plaćaju samo avionski prevoz od 180 evra. U Egiptu ne treba očekivati popuste, jer prodaja ide odlično. Naprotiv, verovatnija su poskupljenja jer dolar jača prema evru. Popusta u Španiji, iako sezona ide ispod očekivanja, neće biti pre naredne godine, jer španski turistički radnici, poput grčkih, reaguju sa godinu dana zakašnjenja.

Turska košta kao MaldiviSrpski turisti letovanje uplaćuju tri puta: u predsezoni, kad grane prvo sunce i kada deca uzmu svedočanstva.

Dakle, poslednju gužvu ove godine u turističkim agencijama treba očekivati od ponedeljka. U agencijama kažu da su aranžmani za Tursku prodati, kao i apartmani u Grčkoj.

- Moj savet onima koji planiraju da letuju na grčkim ostrvima jeste da još malo sačekaju neki popust, a onima koji žele da idu svojim kolima na sever Egeja da odmah kupe ono što je ostalo - kaže Vlada Matović, iz „Matika“.

- Srpske agencije su još prošlog oktobra u fiksni zakup uzele smeštaj u Grčkoj i kada je u toj zemlji počela kriza mi smo već bili „u njihovim rukama“. Pošto nisu kupovali unapred, Nemci mogu da traže niže cene u Grčkoj, ne i u Turskoj.

Ipak, popustima u nekim turskim hotelima treba se nadati, a Milica Žarković, iz „Kontikija“, kaže da gazde hotela svakodnevno šalju specijalne ponude za - decu.

- Imamo poduži spisak hotela u kojima deca imaju besplatan smeštaj i plaćaju samo avionski prevoz od 180 evra - kaže Žarković.

U Egiptu ne treba očekivati popuste, jer prodaja ide odlično. Naprotiv, verovatnija su poskupljenja jer dolar jača prema evru. Popusta u Španiji, iako sezona ide ispod očekivanja, neće biti pre naredne godine, jer španski turistički radnici, poput grčkih, reaguju sa godinu dana zakašnjenja.

- Možda zvuči paradoksalno, ali sada se najviše isplati letovati u nekoj egzotičnoj zemlji, jer je tamo najveći pad cena - kažu u agenciji „Flaj tajm“. - Recimo, letovanje u Turskoj košta 1.000 evra, a po istoj ceni sada se može naći paket-aranžman za Maldive ili Bali. Za isti novac, onaj ko ne bira vreme, može da ode na Tajland, u Meksiko ili na Kubu.

Do 300 evra

* I dalje je najpovoljnije letovati na severu Grčke, jer u špicu apartman u agenciji „Robinzon“ može da se nađe za 159 evra.
* U „Matiku“ prodaju paket-aranžman (avion, 11 noćenja) za Zakintos u julu za 239 evra.
* U „Banbusu“ je sedam punih pansiona u hotelu sa tri zvezdice u španskom Ljoret de Maru 150 evra.
* U „Argusu“ aranžman za Rimini je 205 evra, a uključuje 10 noćenja sa doručkom i autobuski prevoz. U istoj agenciji 10 noćenja sa doručkom i autobuskim prevozom do Kušadasija košta 159 evra.
* Agencija „Spirittravel“ prodaje paket-aranžman (avion, polupanison) za Hurgadu za 299 evra.

Do 1.000 evra


* U Turskoj za 1.000 evra po osobi može da se nađe hotel sa pet zvezdica koji nudi uslugu „sve uključeno“ i avionski prevoz. U Turskoj deca do 14 godina, u pratnji roditelja, ne plaćaju.
* U „Kontikiju“ paket-aranžman za Sorento (avion i 11 polupansiona) u hotelu sa četiri zvezdice košta 730 evra. U istoj agenciji je 11 dana u Bangkoku i u Pataji 790 evra.
* Maldivi (avion, osam polupansiona u hotelu sa četiri zvezdice) u agenciji „Flaj tajm“ koštaju 934 evra. U istoj agenciji nedelju dana u Dubaiju (avion, transfer, noćenje sa doručkom i viza) košta 650 evra. Dvonedeljno letovanje u Meksiku (avion i polupansion) u last minitu košta 1.100 evra. Letovanje na Jamajci (sedam noćenja i avion) koštaju 870 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik