Aerodrom nastavlja sa izuzetnim poslovnim rezultatima

Bez autora
Sep 28 2017

AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd očekuje još jednu rekordnu godinu. Prema preliminarnim rezultatima, poslovna dobit u prvih osam meseci veća je 14 odsto u odnosu na isti period 2016. godine, dok je bruto dobit veća 8 odsto. Neto dobit u ovom periodu iznosi više od 2,4 milijarde dinara i 10 odsto je veća od neto dobiti u istom periodu prošle godine. Ostvareni su ukupni prihodi koji su 9 odsto veći nego u istom periodu prethodne godine, dok su poslovni prihodi veći 10 odsto u odnosu na isti period 2016. godine. Ovakvi rezultati ostvareni su najviše zahvaljujući povećanju broja putnika od 9 odsto i prometa robe i pošte od 37 odsto, dok najveće povećanje u okviru poslovnih prihoda ostvareno je od prihoda od putničkog servisa, prihoda od usluga poput korišćenja VIP salona i usluga na poseban zahtev.

Aerodrom nastavlja sa izuzetnim poslovnim rezultatimaAD Aerodrom Nikola Tesla Beograd očekuje još jednu rekordnu godinu. Prema preliminarnim rezultatima, poslovna dobit u prvih osam meseci veća je 14 odsto u odnosu na isti period 2016. godine, dok je bruto dobit veća 8 odsto. Neto dobit u ovom periodu iznosi više od 2,4 milijarde dinara i 10 odsto je veća od neto dobiti u istom periodu prošle godine.

Ostvareni su ukupni prihodi koji su 9 odsto veći nego u istom periodu prethodne godine, dok su poslovni prihodi veći 10 odsto u odnosu na isti period 2016. godine. Ovakvi rezultati ostvareni su najviše zahvaljujući povećanju broja putnika od 9 odsto i prometa robe i pošte od 37 odsto, dok najveće povećanje u okviru poslovnih prihoda ostvareno je od prihoda od putničkog servisa, prihoda od usluga poput korišćenja VIP salona i usluga na poseban zahtev.

AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd nastavlja sa odličnim rezultatima u svim segmentima poslovanja, uz realna očekivanja da ćemo do kraja godine ugostiti između 5,3 i 5,5 miliona putnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik