Aerodrom "Nikola Tesla" obara rekorde

Bez autora
Mar 15 2016

Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" očekuje bruto dobit za 2015. od 3,97 milijardi dinara, saopšteno je iz kompanije. To je za šest odsto više nego prethodne godine i jedan od najboljih poslovnih rezultata ikada, izjavio je v.d. generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla". Očekivana neto dobit u 2015. godini, kako je dodao, iznosiće 3,314 milijardi dinara, što je jedan od najboljih poslovnih rezultata od osnivanja beogradskog aerodroma. Aerodrom "Nikola Tesla" je u 2015. godini, na ime međudividendi i dividendi, u budžet uplatio ukupno oko 2,2 milijarde dinara. Pored izuzetnih finansijskih pokazatelja, Aerodrom je prošle godine zabeležio rekordne rezultate i u oblasti prometa putnika i robe.

BG aerodrom: Rast dobiti, nikad boljeBeogradski Aerodrom "Nikola Tesla" očekuje bruto dobit za 2015. od 3,97 milijardi dinara (32 miliona evra), saopšteno je iz kompanije.

To je za šest odsto više nego prethodne godine i jedan od najboljih poslovnih rezultata ikada, izjavio je v.d. generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević.

Očekivana neto dobit u 2015. godini, kako je dodao, iznosiće 3,314 milijardi dinara, što je jedan od najboljih poslovnih rezultata od osnivanja beogradskog aerodroma.

Aerodrom "Nikola Tesla" je u 2015. godini, na ime međudividendi i dividendi, u budžet uplatio ukupno oko 2,2 milijarde dinara (17,74 miliona evra), dodaje se u saopštenju.

Pored izuzetnih finansijskih pokazatelja, Aerodrom je prošle godine zabeležio rekordne rezultate i u oblasti prometa putnika i robe. Naime, lani je srpska vazdušna luka ugostila više od 4,77 miliona putnika, što je povećanje od tri odsto u odnosu na parametre iz prethodne godine.

Broj obavljenih avio-operacija (poletanja i sletanja aviona) ostao je isti, a prevoz robe i pošte povećan je za izuzetnih 25, odnosno 43 odsto, respektivno.

"Očekujemo da će se rekordan rast broja putnika, koji je započet 2014. godine, nastaviti i u tekućoj godini", rekao je Vlaisavljević. Za beogradski aerodrom, 2016. godina takođe je počela uspešno, piše u saoopštenju.

U januaru ove godine prevezeno je 1.100 tona robe i pošte, čime je ostvaren rast od 33 procenta u odnosu na isti period 2015. godine. Ukupni prihodi u januaru iznose 665,08 miliona dinara (5,36 miliona evra) i viši su za pet odsto u odnosu na januar 2015.

Ukupni rashodi u prvom mesecu 2016. godine manji su za 20 procenata u odnosu na isti period 2015. godine i iznose 429,28 miliona dinara (3,46 miliona evra).

U februaru tekuće godine, na beogradskom aerodromu je registrovana do sada najbolja redovnost polazaka aviona na mesečnom nivou.

Pažljivo mereni podaci pokazuju da je u proteklom mesecu 93 odsto letova započeto bez kašnjenja, da je bilo svega jedan odsto letova sa tzv. velikim kašnjenjem od preko 60 minuta, a da je na uzorku svih obavljenih letova prosečno kašnjenje iznosilo manje od četiri minuta, navodi se u saopštenju.

"Očekujem da će se, poboljšanjem rezultata u pogledu redukcije kašnjenja letova, Aerodrom 'Nikola Tesla Beograd' ove godine naći na prestižnoj listi 20 aerodroma u svetu sa najredovnijim obavljanjem avio-saobraćaja u kategoriji aerodroma sa opsegom od 3 do 10 miliona sedišta u polasku na godišnjem nivou", zaključio je Vlaisavljević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik