Banjalučki aerodrom bez letova za Evropu

Bez autora
Nov 05 2017

Kompanija Montefly, koja je sa švedskom aviokompanijom BRA ugovorila da ove zime obavlja avionske letove iz Göteborga u Podgoricu preko Banje Luke, odustala je od tog ugovora, potvrđeno je iz BRA. Naša aviokompanija je dobila informaciju od kompanije Montefly da otkazuje let Göteborg - Banja Luka najavljen za decembar, uz refundiranje troškova. Želimo da istaknemo da Montefly ne predstavlja našu kompaniju i da sve informacije o prodaji karata i promociji potražite od njih, navodi se u saopštenju. O razlozima otkazivanja leta iz Monteflyja nije stiglo nikakvo obrazloženje, a na njihovoj FB stranici let za Göteborg posljednji put je promovisan prije desetak dana, i to po cijeni oko 140 maraka.

Banjalučki aerodrom bez letova za EvropuKompanija Montefly, koja je sa švedskom aviokompanijom BRA (Braathens Regional Airlines) ugovorila da ove zime obavlja avionske letove iz Göteborga u Podgoricu preko Banje Luke, odustala je od tog ugovora, potvrđeno je iz BRA.

Ugovor još na snazi

- Naša aviokompanija je dobila informaciju od kompanije Montefly da otkazuje let Göteborg - Banja Luka najavljen za decembar, uz refundiranje troškova. Želimo da istaknemo da Montefly ne predstavlja našu kompaniju i da sve informacije o prodaji karata i promociji potražite od njih, navodi se u saopštenju.

O razlozima otkazivanja leta iz Monteflyja nije stiglo nikakvo obrazloženje, a na njihovoj FB stranici let za Göteborg posljednji put je promovisan prije desetak dana, i to po cijeni oko 140 maraka (70 eura).

O samoj kompaniji postoji vrlo malo podataka, osim da je osnovana ove godine i da joj je cilj promocija turističkih ljepota Balkana, a pominje se i linija Göteborg - Banja Luka. Ipak, buking leta za Banju Luku nije moguć, jer ga nema u ponudi.

Iz Aerodroma RS-a nisu dali nikakvo objašnjenje, a Ministarstvo saobraćaja i veza RS-a navodi da ni oni ni Aerodromi Republike Srpske nisu obaviješteni da je otkazan let Banja Luka - Göteborg.

Jedino što je poznato jeste da je ugovor o otvaranju ove aviolinije između Aerodroma RS-a i Monteflyja još na snazi. Navedenim ugovorom Montefly se obavezao da će ugovoriti avionski prevoz za čarter-letove od Göteborga do Banje Luke.

Pored leta 22. decembra, planirana su još tri, i to dva 28. decembra i jedan početkom januara. Montefly je kćerka firma kompanije Group Fun Travel AB koja, po podacima dostupnim na internetu, 2016. godine nije imala nijednog zaposlenog. Podsjećanja radi, Aerodromi su početkom godine pregovarali sa kompanijom Sea Air, koja je ranije tužena za prevare.

Koraci

Aerodrom Banja Luka tako će i dalje ostati samo s jednim letom dnevno na relaciji Banja Luka - Beograd. Iako se Banjalučki aerodrom nalazi na dobroj geografskoj poziciji i gravitira mu cijelo područje sjeverozapadne BiH, ni menadžment ni entitetsko ministarstvo saobraćaja i veza već godinama ne čine konkretne korake kako bi privukli aviokompanije da s njega obavljaju letove. A onima koji lete na evropske destinacije ostaje da to i dalje čine ili s drugih aerodroma u BiH ili u Hrvatskoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik