Dolazak Qatar Airwaysa je injekcija turizmu i privredi

Bez autora
Nov 01 2017

Direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković kazao je da je dolazak aviokompanije Qatar Airways u BiH dokaz da su kapacitet i kvalitet sarajevskog aerodroma prepoznati i priznati te da su, iz tog razloga, već započeti radovi na proširenju kapaciteta, tako da će kroz ovaj aerodrom uskoro prolaziti i do dva miliona putnika godišnje. Naglasio je da Međunarodni aerodrom Sarajevo postaje sve više prepoznatljiv brend na domaćoj i međunarodnoj sceni, što potvrđuje i dolazak sve većeg broja novih aviokompanija. Na aerodromu u Sarajevu trenutno posluje 20 aviokompanija, a Qatar Airways je šesta aviokompanija koja je ove godine započela operacije sa ovog aerodroma.

Dolazak Qatar Airwaysa je injekcija turizmu i privrediDirektor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković kazao je da je dolazak aviokompanije Qatar Airways u BiH dokaz da su kapacitet i kvalitet sarajevskog aerodroma prepoznati i priznati te da su, iz tog razloga, već započeti radovi na proširenju kapaciteta, tako da će kroz ovaj aerodrom uskoro prolaziti i do dva miliona putnika godišnje.

Naglasio je da Međunarodni aerodrom Sarajevo postaje sve više prepoznatljiv brend na domaćoj i međunarodnoj sceni, što potvrđuje i dolazak sve većeg broja novih aviokompanija.

Na aerodromu u Sarajevu trenutno posluje 20 aviokompanija, a Qatar Airways je šesta aviokompanija koja je ove godine započela operacije sa ovog aerodroma. Izrazio je zadovoljstvo da je Qatar Airways prepoznao Sarajevo i BiH kao obećavajuću turističku i poslovnu destinaciju

- Dolazak Qatar Airwaysa će biti jaka finansijska injekcija za BiH i njenu privredu i turizam, istakao je Kajmaković.

Izvršni direktor Qatar Airways grupacije Akbar Al Baker podsjetio je na historiju ove aviokompanije koja je formirana 1997. godine, napominjući da su tokom prvih 13 godina imali stotine destinacija širom svijeta, a s njim se jučer sastao i razgovarao i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Zvizdić se zahvalio državi Katar na kontinuiranoj podršci Bosni i Hercegovini, kao i kompaniji Qatar Airways koja je realizacijom ovog izuzetnog projekta omogućila dalje jačanje poslovnih veza dvije zemlje i razvoj turizma u BiH.

On je upoznao direktora Al Bakera sa trenutnom situacijom u našoj zemlji, kao i sa prioritetima rada Vijeća ministara BiH i ekonomskim potencijalima BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik