Etihad Ervejz predstavio plan za bolju profitabilnost Montenegroerlajnza

Bez autora
Feb 25 2016

Kompanija Etihad Ervejz predstavila je model promjena koje bi mogle da poboljšaju profitabilnost i poslovnu efikasnost Montenegroerlajnza, saopšteno je iz crnogorske nacionalne aviokompanije, uz napomenu da MA ostaje 100% u vlasništvu države. U sjedištu nacionalne avio-kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirtata Etihad Ervejz, juče je održan sastanak rukovodstava te i crnogorske aviokompanije, Montengroerlajnz. U skladu sa Memorandumom o razumijevanju o strateškoj komercijalnoj saradnji, koji su dvije kompanije potpisale 4. novembra 2015. godine, Etihad je predstavio model promjena koje bi mogle da poboljšaju profitabilnost i poslovnu efikasnost Montenegroerlajnza. Dvije strane su takođe razgovarale i o planu sprovođenja novog poslovnog modela i o mehanizmima za restrukturiranje kompanije, kako bi se omogućilo njeno profitabilno poslovanje u relativno kratkom roku.

Etihad Ervejz predstavio plan za bolju profitabilnost MontenegroerlajnzaKompanija Etihad Ervejz predstavila je model promjena koje bi mogle da poboljšaju profitabilnost i poslovnu efikasnost Montenegroerlajnza, saopšteno je iz crnogorske nacionalne aviokompanije, uz napomenu da MA ostaje 100% u vlasništvu države.

Naime, u sjedištu nacionalne avio-kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirtata (UAE) Etihad Ervejz, juče je održan sastanak rukovodstava te i crnogorske aviokompanije, Montengroerlajnz-

"U skladu sa Memorandumom o razumijevanju o strateškoj komercijalnoj saradnji, koji su dvije kompanije potpisale 4. novembra 2015. godine, Etihad je predstavio model promjena koje bi mogle da poboljšaju profitabilnost i poslovnu efikasnost Montenegroerlajnza", saopšteno je iz crnogorskog avioprevoznika.

Na[u delegaciju predvodila je predsjednica Odbora direktora, Daliborka Pejović, a sastanku je prisustvovao i Nebojša Krstajić, generalni direktor Direktorata za vazdušni saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Crne Gore.

"Dvije strane su takođe razgovarale i o planu sprovođenja novog poslovnog modela i o mehanizmima za restrukturiranje kompanije, kako bi se omogućilo njeno profitabilno poslovanje u relativno kratkom roku. Plan podrazumijeva značajno pojačanje inteziteta saobraćaja na profitabilnim linijama, znatno efikasnije korišćenje flote i otvaranje preko 50 novih destinacija dostupnih za Montenegroerlajnzu, preko code share ugovora. Takođe se očekuje i povećanje broja putnika koje nacionalna avio-kompanija dovozi u našu zemlju, kao i dalja podrška razvoju turizma u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

To će, kako ističu, doprinijeti da se Crna Gora promoviše na međunarodnom planu kao atraktivna turistička i investiciona destinacija, što će podstaći ukupan privredni razvoj zemlje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik