EU sredstvima će se financirat i druga faza radova u Zračnoj luci Dubrovnik

Bez autora
Sep 10 2017

Predstavnici Zračne luke Dubrovnik i zajednice ponuditelja u kojoj su Poduzeće za ceste Split, Strabag i Elektrocentar Petek potpisali su u Dubrovniku ugovor o izvođenju radova na izgradnji infrastrukture i suprastrukture Zračne luke Dubrovnik, vrijedan 1,125 milijardi kuna, od čega se 858 milijuna kuna financira bespovratnim sredstvima iz fondova EU. Riječ je o drugoj fazi radova na projektu "Razvoja Zračne luke Dubrovnik", a na svečanom potpisivanju ugovora o izvođenju radova bio je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Ovo je danas veliki trenutak jer potpisujemo najveći ugovor koji je sufinanciran od strane EU. Veseli me da ćemo ubrzo potpisati najveći ugovor, a to će biti Pelješki most, naravno nakon što natječaj bude završen. Ove investicije će imati veliki utjecaj u BDP-u i ovo nam treba davati snagu i vjeru da buduće generacije ostaju u Hrvatskoj, rekao je Butković.

EU sredstvima će se financirat i druga faza radova u Zračnoj luci DubrovnikPredstavnici Zračne luke Dubrovnik i zajednice ponuditelja u kojoj su Poduzeće za ceste Split, Strabag i Elektrocentar Petek potpisali su u Dubrovniku ugovor o izvođenju radova na izgradnji infrastrukture i suprastrukture Zračne luke Dubrovnik, vrijedan 1,125 milijardi kuna, od čega se 858 milijuna kuna financira bespovratnim sredstvima iz fondova EU.

Riječ je o drugoj fazi radova na projektu "Razvoja Zračne luke Dubrovnik", a na svečanom potpisivanju ugovora o izvođenju radova bio je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

"Ovo je danas veliki trenutak jer potpisujemo najveći ugovor koji je sufinanciran od strane EU. Veseli me da ćemo ubrzo potpisati najveći ugovor, a to će biti Pelješki most, naravno nakon što natječaj bude završen. Ove investicije će imati veliki utjecaj u BDP-u i ovo nam treba davati snagu i vjeru da buduće generacije ostaju u Hrvatskoj", rekao je Butković.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić istaknuo je kako projekt uz ostalo obuhvaća rekonstrukciju uzletno-sletne staze, nove parkirne pozicije, moderno gorivno postrojenje koje će biti prvo takve vrste u Hrvatskoj, novu upravnu zgradu, kanalizaciju te brojne potprojekte.

"Već sa završetkom ljetnog rasporeda letenja kreću radovi. Uzletno-sletna staza je izgrađena 1962. godine, a pretrpjela je ozbiljnu štetu u Domovinskom ratu. Nije bila ozbiljno sanirana i ovo je sada pravi trenutak da napravimo taj važan zadatak", rekao je Tolić, podsjećajući da je ugovor o dodjeli nepovratnog novca iz Europske unije za nastavak financiranja projekta odnosu drugu fazu radova potpisan još u travnju ove godine.

Tolić je najavio kako će i ova sezona za Zračnu luku biti rekordna. "Vjerujem da ćemo se okupiti ponovno krajem rujna kada očekujemo svog prvog dvomilijuntog putnika", rekao je.

Zračna luka Dubrovnik i ove godine bilježi porast putnika od čak 18 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a završetkom projekta razvoja, koji se sufinancira sredstvima Europske unije, kapaciteti će se dodatno povećati.

Prva faza projekta - izgradnja zgrade putničkog terminala, vrijedna 476 milijuna kuna, službeno je završena u svibnju ove godine, a cjelokupni projekt, vrijedan 220 milijuna eura, treba biti završen do travnja 2019. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik