Hrvatska iz EU fondova dobila 145 milijuna eura za jednu željezničku dionicu

Bez autora
Aug 29 2017

U poboljšavanje željezničke pruge između Križevaca i Dugog Sela iz europskih kohezijskih fondova bit će uloženo 145 milijuna eura, objavljeno je iz Europske komisije. Povjerenica za regionalnu politiku, Corina Cretu, izjavila je da EU financira kvalitetne prometne veze u Hrvatskoj i susjednim državama u kontekstu strateške paneuropske prometne mreže. "Ovaj će projekt, koji promovira mobilnost unutar države, olakšati prijevoz robe i pomoći turizmu, čime će izravno pridonijeti hrvatskom gospodarskom rastu". Projekt se sastoji od obnove pruge između dva grada, uključujući izgradnju drugog kolosijeka i radova na kolodvorima, modernizacije telekomunikacijskog i signalno-sigurnosnih sustava i poboljšavanja cestovne infrastrukture uz prugu (mostovi, tuneli, ceste) radi boljeg pristupa željezničkoj mreži, izjavila je Cretu.

Hrvatska iz EU fondova dobila 145 milijuna eura za jednu željezničku dionicuU poboljšavanje željezničke pruge između Križevaca i Dugog Sela iz europskih kohezijskih fondova bit će uloženo 145 milijuna eura, objavljeno je iz Europske komisije.

Povjerenica za regionalnu politiku, Corina Cretu, izjavila je da EU financira kvalitetne prometne veze u Hrvatskoj i susjednim državama u kontekstu strateške paneuropske prometne mreže. "Ovaj će projekt, koji promovira mobilnost unutar države, olakšati prijevoz robe i pomoći turizmu, čime će izravno pridonijeti hrvatskom gospodarskom rastu".

"Projekt se sastoji od obnove pruge između dva grada, uključujući izgradnju drugog kolosijeka i radova na kolodvorima, modernizacije telekomunikacijskog i signalno-sigurnosnih sustava i poboljšavanja cestovne infrastrukture uz prugu (mostovi, tuneli, ceste) radi boljeg pristupa željezničkoj mreži", izjavila je Cretu.
 
Ta je dionica dio Mediteranskog koridora transeuropske transportne mreže (TEN-T), koji na regionalnoj razini Hrvatsku povezuje s Mađarskom i Slovenijom, a na europskoj razini vodi od Španjolske do ukrajinske granice, povezujući tako južnu i istočnu Europu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik