Novi letovi iz Pule - za Minsk, Toulouse, St. Peterburg...

Bez autora
Feb 17 2016

Pulska zračna luka uvodi 11 novih letova i bit će povezana s brojnim europskim gradovima. Prvi put iz Pule će se moći letjeti za Stuttgart, Dusseldorf, Toulouse, Minsk, Sankt Peterburg... Nakon mnogo godina ponovno je uspostavljena i izravna zračna linija s Dubrovnikom. Ljetna sezona letenja počinje za mjesec dana, a do tada se ulaže u obnovu zračne luke. Zasad je sezona radova u punom jeku. Uređuje se kafić, obnavlja putnički terminal i prilagođava šengenskom režimu. Investicija od šest milijuna kuna. Dio za međunarodni promet prema potrebi će se moći pregraditi u četiri odjeljka i prilagoditi kontroli putnika. Imamo četvera vrata koja možemo koristiti za dolazak. I za one unutar Šengena, i za one koji nisu u Šengenu, tako da bismo trebali osigurati normalno funkcioniranje za ljetnih špica ili ljetnih mjeseci, kaže direktor Zračne luke Pula.

Novi letovi iz Pule - za Minsk, Toulouse, St. Peterburg...Pulska zračna luka uvodi 11 novih letova i bit će povezana s brojnim europskim gradovima. Prvi put iz Pule će se moći letjeti za Stuttgart, Dusseldorf, Toulouse, Minsk, Sankt Peterburg...

Nakon mnogo godina ponovno je uspostavljena i izravna zračna linija s Dubrovnikom. Ljetna sezona letenja počinje za mjesec dana, a do tada se ulaže u obnovu zračne luke.

Zasad je sezona radova u punom jeku... Uređuje se kafić, obnavlja putnički terminal i prilagođava šengenskom režimu. Investicija od šest milijuna kuna. Dio za međunarodni promet prema potrebi će se moći pregraditi u četiri odjeljka i prilagoditi kontroli putnika.

Imamo četvera vrata koja možemo koristiti za dolazak. I za one unutar Šengena, i za one koji nisu u Šengenu, tako da bismo trebali osigurati normalno funkcioniranje za ljetnih špica ili ljetnih mjeseci, kaže Svemir Radmilo, direktor Zračne luke Pula.

Tada će Pula biti povezana s mnogim europskim odredištima. Uz već uhodane letove za London, Pariz, Rim ili Köln, iz Pule će se moći putovati i u neka nova odredišta u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj ili Rusiji.

Rusi bi se trebali vratiti, vjerojatno ne u onako velikom broju kao u prvoj sezoni, ali imamo najave, prvi put u četiri godine, iz Minska, Sankt Peterburga i naravno, s povećanjem letova iz Moskve, tvrdi Radmilo.

Zahvaljući povratku ruskih i ukrajinskih turista, koji su prije nekoliko godina činili trećinu putnika ove zračne luke, ali i uvođenju novih letova, u Puli računaju da će ove godine dostići željeni broj od 400.000 putnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik