Zračna luka Rijeka: u 2016. još 10 posto više putnika

Bez autora
Feb 15 2016

Zračna luka Rijeka u 2016. godini očekuje daljnje povećanje prometa i još 10 posto više putnika u odnosu na lani kada je ostvaren promet 140.000 putnika ili 30 posto više nego prethodne godine, kazala je na konferenciji za novinare zamjenica primorsko-goranskog župana. Podsjeća da je taj aerodrom 2014. godine nakon duljeg razdoblja poslovalo pozitivno, sa 150.000 kuna dobitka, a da je u 2015. poslovanje bilo 70 posto bolje nego prethodne godine. Izvijestila je da će Primorsko-goranska županija kao jedan od suvlasnika, Zračnoj luci Rijeka dodijeliti 300 tisuća kuna za rekonstrukciju prostora međunarodnih dolazaka. Lani je Županija riječkom aerodromu dodijelila 250 tisuća kuna za prostor međunarodnih odlazaka pa je ove godine završena rekonstrukcija prizemlja glavne zgrade.

Zračna luka Rijeka: u 2016. još 10 posto više putnikaZračna luka Rijeka u 2016. godini očekuje daljnje povećanje prometa i još 10 posto više putnika u odnosu na lani kada je ostvaren promet 140.000 putnika ili 30 posto više nego prethodne godine, kazala je danas na konferenciji za novinare zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić.

Podsjeća da je taj aerodrom 2014. godine nakon duljeg razdoblja poslovalo pozitivno, sa 150.000 kuna dobitka, a da je u 2015. poslovanje bilo 70 posto bolje nego prethodne godine.

Izvijestila je da će Primorsko-goranska županija kao jedan od suvlasnika, Zračnoj luci Rijeka dodijeliti 300 tisuća kuna za rekonstrukciju prostora međunarodnih dolazaka. Lani je Županija riječkom aerodromu dodijelila 250 tisuća kuna za prostor međunarodnih odlazaka pa je ove godine završena rekonstrukcija prizemlja glavne zgrade.

Na upit novinara o dodjeli državnih subvencija za prijevoz između domaćih zračnih luka, Medarić je kazala da službeni rezultati zadnjeg natječaja nisu objavljeni, ali da će prema nekim informacijama subvencija za riječku zračnu luku vjerojatno biti na razini prošle godine što, kako je rekla, "znači samo mrvice". 

Župan Zlatko Komadina dodao je da županija razmatra mogućnost samostalnog udruživanja sredstava s Croatia Airlinesom za održavanje svakodnevne linije za München.

To je sada samo ljetna linija koja prometuje nekoliko puta tjedno, pa bi je ljeti uveli svaki dan, a zimi nekoliko puta tjedno, kako bi se dobila poveznica s glavnim bavarskim gradom koji je pak povezan s cijelim svijetom, rekao je Komadina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik