Cene na istom nivou

Bez autora
Aug 12 2010

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da su cene proizvoda i usluga u julu u odnosu na jun u proseku ostale na istom nivou. Potrošačke cene su u julu 2010. godine u poređenju sa istim mesecom 2009. povećane za 5,1 odsto, a u odnosu na decembar 2009. godine veće su za 4,5 odsto.Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje u julu 2010. godine kada se uporedi sa prethodnim mesecom najveći rast cena zabeležen je u grupama obrazovanje (1,2 odsto), stan, voda, električna energija, gas i druga goriva i transport (za po 0,9 odsto)...

Cene na istom nivouRepublički zavod za statistiku saopštio je danas da su cene proizvoda i usluga u julu u odnosu na jun u proseku ostale na istom nivou.

U saopštenju se navodi da su potrošačke cene u julu 2010. godine u poređenju sa istim mesecom 2009. povećane za 5,1 odsto, a u odnosu na decembar 2009. godine veće su za 4,5 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje u julu 2010. godine kada se uporedi sa prethodnim mesecom najveći rast cena zabeležen je u grupama obrazovanje (1,2 odsto), stan, voda, električna energija, gas i druga goriva i transport (za po 0,9 odsto).

Pad cena zabeležen je u grupi hrana i bezalkoholna pića (1,2 odsto) i restorani i hoteli (0,2 odsto).

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se značajnije menjale.

Indeks potrošačkih cena definiše se kao mera prosečne promene maloprodajnih cena robe i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik