Elektronska trgovina postaje stub modernog tržišta

Bez autora
Oct 15 2024

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da elektronska trgovina više nije samo alternativa tradicionalnim načinima poslovanja, već je postala stub modernog tržišta.

Momirović je, obraćajući se na otvaranju skupa „Xperience Conference 2024ˮ, naveo da je ukupna vrednost realizovanih transakcija plaćenih karticom putem interneta u prošloj godini dostigla iznos od 1,6 milijardi evra.

Ministar je naglasio da to predstavlja rast od 39,13 odsto u odnosu na 2022. godinu, a da se očekuje da će u ovoj godini ukupna vrednost premašiti dve milijarde evra.

Prema njegovim rečima, u Srbiji, ali i širom sveta, sve veći broj potrošača se odlučuje za onlajn kupovinu, a kompanije ubrzano prilagođavaju svoje poslovne modele kako bi zadovoljile nove potrebe tržišta.

On je ukazao na to da, uprkos globalnim izazovima, Srbija beleži dvocifren rast u oblasti internet trgovine i ovaj trend otvara nove mogućnosti za preduzetnike i potrošače, osiguravajući brži, lakši i efikasniji pristup proizvodima i uslugama.

Elektronska trgovina nastavlja da raste, a na nama je da taj trend,  kroz saradnju države i privatnog sektora, uz edukaciju svih učesnika u digitalnom ekosistemu, održimo i iskoristimo na najbolji mogući način, zaključio je Momirović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik