Hrvatski izvoz porastao 8,6 posto, uvoz smanjen za 4 mlrd. kn!

Bez autora
Jul 19 2010

Hrvatski robni izvoz u prvih pet mjeseci ove godine iznosio je 25,56 milijardi kuna, što je 8,6 posto ili 2,02 milijarde kuna više u odnosu na isto razdoblje lani. Na povećanje izvoza najviše je utjecao izvoz brodova. Istodobno je uvoz smanjen 8,5 posto, iznosio je 42,8 milijardi kuna, pa je pokrivenost uvoza izvozom povećana sa 50,4 u prvih pet mjeseci prošle godine na 59, 6 posto u istom razdoblju ove godine. Deficit u robnoj razmjeni s inozemstvom iznosio je 17,3 milijardi kuna i bio je 25,7 posto manji nego u istom razdoblju lani. Uvoz je smanjen za gotovo 4 milijarde kuna, a najviše se smanjio uvoz strojeva i uređaja, motornih vozila, plina i električne energije te gotovih metalnih proizvoda.

Hrvatski izvoz porastao 8,6 posto, uvoz smanjen za 4 mlrd. kn!Hrvatski robni izvoz u prvih pet mjeseci ove godine iznosio je 25,56 milijardi kuna, što je 8,6 posto ili 2,02 milijarde kuna više u odnosu na isto razdoblje lani, pokazali su privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku.

Na povećanje izvoza najviše je utjecao izvoz brodova.

Istodobno je uvoz smanjen 8,5 posto, iznosio je 42,8 milijardi kuna, pa je pokrivenost uvoza izvozom povećana sa 50,4 u prvih pet mjeseci prošle godine na 59, 6 posto u istom razdoblju ove godine. Deficit u robnoj razmjeni s inozemstvom iznosio je 17,3 milijardi kuna i bio je 25,7 posto manji nego u istom razdoblju lani. Uvoz je smanjen za gotovo 4 milijarde kuna, a najviše se smanjio uvoz strojeva i uređaja, motornih vozila, plina i električne energije te gotovih metalnih proizvoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik