I dalje negativni trendovi

Bez autora
Jun 21 2010

Promet u distributivnoj trgovini u Hrvatskoj je u prvom tromjesečju ove godine bio za 10 posto, ili za gotovo 6 milijardi kuna, manji nego u prvom tromjesečju lani. U trgovini na malo samo je u prodavaonicama koje pretežno prodaju hranu, pića i duhanske proizvode zabilježen promet na razini prošlogodišnjeg, a najveći pad ima trgovina na veliko i na malo motornim vozilima i motociklima te popravak motornih vozila i motocikala - čak 27 posto u odnosu prema istom prošlogodišnjem razdoblju. I u građevinarstvu se nastavlja negativan trend - vrijednost radova smanjena je za 34 posto, a broj izgrađenih stanova i vrijednost novih narudžbi gotovo su upola manji nego u prvom tromjesečju prošle godine.

I dalje negativni trendoviPromet u distributivnoj trgovini u Hrvatskoj je u prvom tromjesečju ove godine bio za 10 posto, ili za gotovo 6 milijardi kuna, manji nego u prvom tromjesečju lani, pokazuju podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku.

U trgovini na malo samo je u prodavaonicama koje pretežno prodaju hranu, pića i duhanske proizvode zabilježen promet na razini prošlogodišnjeg, a najveći pad ima trgovina na veliko i na malo motornim vozilima i motociklima te popravak motornih vozila i motocikala - čak 27 posto u odnosu prema istom prošlogodišnjem razdoblju.

I u građevinarstvu se nastavlja negativan trend - vrijednost radova smanjena je za 34 posto, a broj izgrađenih stanova i vrijednost novih narudžbi gotovo su upola manji nego u prvom tromjesečju prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik