Mercator lider na tržištu Crne Gore

Bez autora
Jul 01 2010

Mercator je u Podgorici potpisao Ugovor o strateškom povezivanju sa trgovinskim lancima Pantomarket i Plus Commerce. Nakon strateškog povezivanja, Mercator će poslovati u 90 prodajnih objekata, ukupne površine od 40.000 metara kvadratnih i zapošljavaće 1.700 radnika. Sa tržišnim učešćem od oko 20 posto, Mercator je postao vodeći trgovinski lanac u Crnoj Gori. Vrednost uloženih sredstava iznosi oko 30 miliona evra. Grupa Mercator, sa sedištem u Ljubljani, na tržištu Crne Gore je prisutna od 2007. godine. Kompanija ima 22.000 zaposlenih i najveći je trgovac prehrambenim proizvodima u regionu jugoistočne Evrope. U regionu postoji 1.400 prodajnih objekata, ukupne površine 1,2 miliona kvadratnih metara. Grupa Mercator, na tržištima jugoistočne Evrope, posluje sa više formata i brendova, pa se u Crnoj Gori, pored brenda Mercator Mex, uvodi i brend Roda, koji će omogućiti prilagođavanje ponude potrebama potrošača, kupovnoj moći i specifičnostima lokalnog tržišta.

Mercator lider na tržištu Crne GoreMercator je u Podgorici potpisao Ugovor o strateškom povezivanju sa trgovinskim lancima Pantomarket i Plus Commerce.

Nakon strateškog povezivanja, Mercator će poslovati u 90 prodajnih objekata, ukupne površine od 40.000 metara kvadratnih i zapošljavaće 1.700 radnika. Sa tržišnim učešćem od oko 20 posto, Mercator je postao vodeći trgovinski lanac u Crnoj Gori. Vrednost uloženih sredstava iznosi oko 30 miliona evra.

Grupa Mercator, sa sedištem u Ljubljani, na tržištu Crne Gore je prisutna od 2007. godine. Kompanija ima 22.000 zaposlenih i najveći je trgovac prehrambenim proizvodima u regionu jugoistočne Evrope. U regionu postoji 1.400 prodajnih objekata, ukupne površine 1,2 miliona kvadratnih metara.

Grupa Mercator, na tržištima jugoistočne Evrope, posluje sa više formata i brendova, pa se u Crnoj Gori, pored brenda Mercator Mex, uvodi i brend Roda, koji će omogućiti prilagođavanje ponude potrebama potrošača, kupovnoj moći i specifičnostima lokalnog tržišta.

Mercator je u Sloveniji vodeći trgovinski lanac, u Srbiji i Hrvatskoj drugi, u BiH treći, a u Albaniji i Bugarskoj su u 2009. godini otvoreni prvi objekti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik