Merkur: Bine Kordež od srijede postaje prošlost?

Bez autora
Jun 22 2010

Prema najavama, ovog će se tjedna, vjerojatno u srijedu, 23. lipnja, održati sastanak svih banaka vjerovnica Merkura koje žele prekinuti suradnju s Binom Kordežem, direktorom i najvećim vlasnikom Merkura. Kao njegov nasljednik na direktorskoj poziciji spominje se prvi čovjek Big Banga, Bojan Knuplež. Banke naginju mogućnosti uvođenja stečaja nad Merfinom, preko kojeg su 2007. godine Merkurovi menadžeri preuzeli to trgovačko društvo. Koliko je svježeg novca Merkuru potrebno, još nije jasno, a bankari predviđaju iznos od približno 50 milijuna eura. Na sudjelovanje u sanaciji bit će pozvani i dobavljači. Od tri Merkurove divizije normalno posluje samo Big Bang koji prodaje elektronske proizvode. Prošle je godine zabilježio 10 posto manju prodaju, čija je vrijednost iznosila 131 milijun eura, što nije utjecalo na ostvarenu dobit od 1,6 milijuna eura.

Merkur: Bine Kordež od srijede postaje prošlost?Prema najavama, ovog će se tjedna, vjerojatno u srijedu, 23. lipnja, održati sastanak svih banaka vjerovnica Merkura koje žele prekinuti suradnju s Binom Kordežem, direktorom i najvećim vlasnikom Merkura, doznaje se neslužbeno.

Kao njegov nasljednik na direktorskoj poziciji spominje se prvi čovjek Big Banga, Bojan Knuplež.

Banke naginju mogućnosti uvođenja stečaja nad Merfinom, preko kojeg su 2007. godine Merkurovi menadžeri preuzeli to trgovačko društvo. Koliko je svježeg novca Merkuru potrebno, još nije jasno, a bankari predviđaju iznos od približno 50 milijuna eura. Na sudjelovanje u sanaciji bit će pozvani i dobavljači.

Od tri Merkurove divizije normalno posluje samo Big Bang koji prodaje elektronske proizvode. Prošle je godine zabilježio 10 posto manju prodaju, čija je vrijednost iznosila 131 milijun eura, što nije utjecalo na ostvarenu dobit od 1,6 milijuna eura.

Matični je Merkur lani zabilježio 500 milijuna eura prihoda od prodaje, odnosno 41 posto manje u odnosu na prethodnu godinu. Podaci za Grupu Merkur zasad nisu poznati, no Delo doznaje kako je na razini grupe zabilježeno 875 milijuna eura prihoda od prodaje, 30 posto manje nego 2008.

Najveće probleme ima Mersteel, čiji je lanjski gubitak iznosio 7,3 milijuna eura, a prodaja se smanjila za 300 milijuna na 214 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik