Ministarstvo trgovine izvestilo o svom radu

Bez autora
Jun 24 2010

Od jula 2008. godine usvojeno je ili pripremljeno više zakona iz oblasti trgovine, pokrenute su mnoge akcije i projekti i doneta Strategija razvoja, ističe se u izveštaju Ministarstva trgovine i usluga Srbije. Za period od jula 2008. do jula 2010. godine, upućenom premijeru, prvi put u istoriji Srbije doneta je Strategija razvoja trgovine kojom se definišu pravci razvoja do ulaska u EU. Među usvojenim zakonima su Zakon o opštoj bezbednosti proizvoda, Zakon o elektronskoj trgovini i Zakon o zaštiti konkurencije. U skupštinsku proceduru ušao je Predlog zakona o trgovini, Nacrt zakona o zaštiti potrošača je urađen i dostavljen ministarstvima, a u toku je izrada zakona o oglašavanju, o posredovanju u prometu nepokretnostima i o robnim rezervama. Među projektima koji se navode u izveštaju je i "Izgradnja jedinstvenog informacionog sistema trgovine Srbije", uz pomoć kojeg će se raditi u skladu sa metodologijom Eurostata. Vrednost tog projekta, koji je u završnoj fazi, dostiže 20 miliona dinara.

Ministarstvo trgovine izvestilo o svom raduOd jula 2008. godine usvojeno je ili pripremljeno više zakona iz oblasti trgovine, pokrenute su mnoge akcije i projekti i doneta Strategija razvoja, ističe se u izveštaju Ministarstva trgovine i usluga Srbije.

Kako se navodi, za period od jula 2008. do jula 2010. godine, upućenom premijeru, prvi put u istoriji Srbije doneta je Strategija razvoja trgovine kojom se definišu pravci razvoja do ulaska u EU.

- Među usvojenim zakonima su Zakon o opštoj bezbednosti proizvoda, Zakon o elektronskoj trgovini i Zakon o zaštiti konkurencije - saopštilo je Ministarstvo trgovine.

U skupštinsku proceduru ušao je Predlog zakona o trgovini, Nacrt zakona o zaštiti potrošača je urađen i dostavljen ministarstvima, a u toku je izrada zakona o oglašavanju, o posredovanju u prometu nepokretnostima i o robnim rezervama.

Među projektima koji se navode u izveštaju je i "Izgradnja jedinstvenog informacionog sistema trgovine Srbije", uz pomoć kojeg će se raditi u skladu sa metodologijom Eurostata. Vrednost tog projekta, koji je u završnoj fazi, dostiže 20 miliona dinara.

Ministarstvo je podsetilo i da su, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, nastavljene strane investicije u trgovinu Srbije. Na tržište su ušli slovenački lanac Tuš, austrijska Kika i francuski "Mesje Brikolaž" (Mr. Bricolase), a u toku su pregovori sa Ikeom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik