Najčešća krijumčarska roba u Sloveniji cigarete i farmaceutski proizvodi

Bez autora
Aug 03 2010

Najčešća roba koja se u Sloveniju krijumčari tzv. balkanskom rutom su cigarete, dok s Dalekog istoka često dolaze krivotvorine farmaceutskih proizvoda, objavila je u ponedjeljak slovenska carina. Nedavno je carina u ljubljanskoj zračnoj luci zaplijenila 1.300 neprijavljenih tableta viagre sumnjiva podrijetla u prtljazi putnika koji je doputovao iz Bangkoka. Na graničnom prijelazu Obrežje - Bregana zaplijenjeno je pak proteklog vikenda 20.000 neprijavljenih cigareta koje su inače najveći predmet krijumčarenja tzv. balkanskom rutom s obzirom na velike profite koje to omogućava krijumčarima zbog velikih razlika u cijeni, odnosno skupljim cigaretama u zemljama Europske unije. Slovenski carinici očekuju da će se taj oblik krijumčarenja povećati s obzirom na sve veće trošarine na cigarete u EU.

Najčešća krijumčarska roba u Sloveniji cigarete i farmaceutski proizvodiNajčešća roba koja se u Sloveniju krijumčari tzv. balkanskom rutom su cigarete, dok s Dalekog istoka često dolaze krivotvorine farmaceutskih proizvoda, objavila je u ponedjeljak slovenska carina.

Nedavno je carina u ljubljanskoj zračnoj luci zaplijenila 1.300 neprijavljenih tableta viagre sumnjiva podrijetla u prtljazi putnika koji je doputovao iz Bangkoka.

Na graničnom prijelazu Obrežje - Bregana zaplijenjeno je pak proteklog vikenda 20.000 neprijavljenih cigareta koje su inače najveći predmet krijumčarenja tzv. balkanskom rutom s obzirom na velike profite koje to omogućava krijumčarima zbog velikih razlika u cijeni, odnosno skupljim cigaretama u zemljama Europske unije.

Kako pišu slovenski mediji, slovenski carinici očekuju da će se taj oblik krijumčarenja povećati s obzirom na sve veće trošarine na cigarete u EU.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik