Negativni saldo robne razmene između Srbije i Francuske

Bez autora
Jun 29 2010

Robna razmena između Srbije i Francuske u prva četiri meseca ove godine iznosi 183,9 miliona evra. Sa 126 milona uvoza i 72,3 miliona izvoza Srbija beleži negativan saldo. Sa poređenjem podataka iz prošle godine uviđa se smanjenje srpskog deficita. U prvom ovogodišnjem kvartalu srpski izvoz u Francusku veći je za 40,3 posto, a uvoz iz Francuske je manji za oko 11 posto u odnosu na isti period prošle godine. Francuska grupa Kap Peko radi kao klub za podršku zemljama Centralne Evrope i sastaje se dva puta godišnje sa ciljem informisanja i povezivanja sa francuskim firmama. Prvo je uspostavljena saradnja sa Češkom, zatim Slovačkom i Poljskom, a nedavno je uspostavljena saradnja sa Rusijom i Ukrajinom. Ove godine pokrenuta je akcija povezivanja sa Srbijom.

Negativni saldo robne razmene između Srbije i FrancuskeRobna razmena između Srbije i Francuske u prva četiri meseca ove godine iznosi 183,9 miliona evra.

Sa 126 milona uvoza i 72,3 miliona izvoza Srbija beleži negativan saldo. Sa poređenjem podataka iz prošle godine uviđa se smanjenje srpskog deficita. U prvom ovogodišnjem kvartalu srpski izvoz u Francusku veći je za 40,3 posto, a uvoz iz Francuske je manji za oko 11 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Francuska grupa Kap Peko radi kao klub za podršku zemljama Centralne Evrope i sastaje se dva puta godišnje sa ciljem informisanja i povezivanja sa francuskim firmama. Prvo je uspostavljena saradnja sa Češkom, zatim Slovačkom i Poljskom, a nedavno je uspostavljena saradnja sa Rusijom i Ukrajinom. Ove godine pokrenuta je akcija povezivanja sa Srbijom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik