Obavezan sertifikat za dobavljače "Metroa"

Bez autora
Apr 19 2010

Za sve dobavljače trgovinskog lanca “Metro”- Cash&Carry od 2012. godine biće obavezno posedovanje sertifikata za bezbednost hrane IFS, koji podržava Globalna inicijativa za bezbednost hrane (GFSI). IFS sertifikat će se odnositi na proizvodnju i promet ribe, mesa, voća, povrća, ulja i masti, a uključuje i kontrolu lične higijene zaposlenih, kvalitet sirovina i materijala, kao i upravljanje stranim telima i hemikalijama. Cilj uvođenja obaveznih sertifikata je povećanje bezbednosti hrane, zaštite potrošača i jačanje njihovog poverenja. Sertifikat podrazumeva i kontrolu štetočina, transporta, održavanja, merenja, ali i efikasnog postupka povlačenja svih proizvoda u slučaju potrebe. “Metro” uvodi sertifikat IFS za potrebe svoje privatne trgovinske marke, ali dobavljači treba da imaju u vidu da će to ubuduće tražiti i drugi međunarodni trgovinski lanci, koji budu dolazili na tržište Srbije. Ocenjivanje se obavlja svakih 12 meseci, postupkom negativnog bodovanja za odstupanja i neusaglašenost, a negativni bodovi se zatim oduzimaju od maksimalno mogućih.

Obavezan sertifikat za dobavljače "Metroa"Za sve dobavljače trgovinskog lanca “Metro”- Cash&Carry od 2012. godine biće obavezno posedovanje sertifikata za bezbednost hrane IFS, koji podržava Globalna inicijativa za bezbednost hrane (GFSI).

IFS sertifikat će se odnositi na proizvodnju i promet ribe, mesa, voća, povrća, ulja i masti, a uključuje i kontrolu lične higijene zaposlenih, kvalitet sirovina i materijala, kao i upravljanje stranim telima i hemikalijama.
 
Cilj uvođenja obaveznih sertifikata je povećanje bezbednosti hrane, zaštite potrošača i jačanje njihovog poverenja. Sertifikat podrazumeva i kontrolu štetočina, transporta, održavanja, merenja, ali i efikasnog postupka povlačenja svih proizvoda u slučaju potrebe.
 
“Metro” uvodi sertifikat IFS za potrebe svoje privatne trgovinske marke, ali dobavljači treba da imaju u vidu da će to ubuduće tražiti i drugi međunarodni trgovinski lanci, koji budu dolazili na tržište Srbije. Ocenjivanje se obavlja svakih 12 meseci, postupkom negativnog bodovanja za odstupanja i neusaglašenost, a negativni bodovi se zatim oduzimaju od maksimalno mogućih.

Druga sertifikaciona kuća koja radi za “Metro” je ”TUV rheinland”sa sedištem u Kelnu, a obe su izabrane jer su ponudile najbolje uslove.
 
Kompanija “Metro” posluje u 31 zemlji na 22.000 lokacija i ima 270.000 zaposlenih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik