Plaza ipak gradi u Kragujevcul?

Bez autora
Apr 12 2010

Izraelska kompanija Plaza nastaviće radove na izgradnji prvog šoping mola na Balkanu, vrednog 60 miliona evra u Kragujevcu. Plaza je u jesen 2008. započela izgradnju šoping mola površine 80.000 metara kvadratnih, ali su u proleće prošle godine radovi obustavljeni zbog izbijanja svetske ekonomske krize. Gradilište će oživeti početkom juna, do kada bi trebalo da bude odabran novi izvođač radova i formiran upravljački tim gradilišta. U šoping molu Plaza nalaziće se prodavnice više od 100 svetskih brendova i domaćih proizvođača, Fantazi park na 2.000 kvadratnih metara, multipleks bioskopi sa 900 mesta, kafići, restoran brze hrane sa 350 mesta, kuglana, bilijar sala, mali sportski tereni... U Staroj radničkoj koloniji u neposrednoj blizini Plaze u toku je izgradnja još dva stambeno poslovna naselja u kojima će u prvoj fazi biti sagrađeno 500 stanova i oko 100 lokala.

Plaza ipak gradi u Kragujevcul?Izraelska kompanija Plaza nastaviće radove na izgradnji prvog šoping mola na Balkanu, vrednog 60 miliona evra u Kragujevcu.

Plaza je u jesen 2008. započela izgradnju šoping mola površine 80.000 metara kvadratnih, ali su u proleće prošle godine radovi obustavljeni zbog izbijanja svetske ekonomske krize.

Prema nezvaničnim informacijama iz izvora bliskih kompaniji Plaza, gradilište će oživeti početkom juna, do kada bi trebalo da bude odabran novi izvođač radova i formiran upravljački tim gradilišta.

U šoping molu Plaza nalaziće se prodavnice više od 100 svetskih brendova i domaćih proizvođača, Fantazi park na 2.000 kvadratnih metara, multipleks bioskopi sa 900 mesta, kafići, restoran brze hrane sa 350 mesta, kuglana, bilijar sala, mali sportski tereni...

U Staroj radničkoj koloniji u neposrednoj blizini Plaze u toku je izgradnja još dva stambeno poslovna naselja u kojima će u prvoj fazi biti sagrađeno 500 stanova i oko 100 lokala.

Grčka kompanija Global započela je gradnju poslovno stambenog bloka na površini pd 75.000 kvadratnih metara, vrednog 25 miliona evra. U toku je izgradnja prvog objekta sa 160 satanova i poslovnim prostorom površine 1.200 kvadratnih metara.

Kompanija Nelt gradi naselje Smallvile sa 360 stanova i 40 lokala ukupne vrednosti 25 miliona evra.

U istom naselju do sada je, u okviru programa raseljavanja dorajalih drvenih baraka, izgrađeno skoro 600 stanova, a pored Plaze, Globala i Nelta u Staroj radničkoj koloniji u toku je realizacija još nekoliko manjih građevinskih investicija

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik