Radenska: Povećat ćemo tržišni udjel u Hrvatskoj

Bez autora
Aug 10 2010

Prodaja Radenske u Hrvatskoj drastično se smanjila u zadnjih dvadesetak godina zbog nove konkurencije, ali i carina, pa u toj kompaniji skori ulazak Hrvatske u EU vide kao priliku za povećanje prodaje. Na hrvatskom tržištu su očuvali brend i kad carinske barijere jednom padnu računaju na veći tržišni udio nego što ga imaju danas. Radenska u Hrvatskoj nije mogla biti konkurentna cijenom zbog uvoznih carina koje iznose 17 i 18 posto, zbog rasta Jamnice i dolaska strane konkurencije na hrvatsko tržište na kojemu je nekoć Radenska voda dominirala. Unatoč dobrim političkim odnosima u zadnjih godinu dana, to se nije pokazalo u mogućoj većoj potrošnji Radenske u Hrvatskoj jer je ta mineralna voda malo prisutna na trgovačkim policama u zemlji koja će uskoro ući u EU. No, bolje će biti kad otpadnu carinske barijere ulaskom Hrvatske u tu integraciju.

Radenska: Povećat ćemo tržišni udjel u HrvatskojProdaja Radenske u Hrvatskoj drastično se smanjila u zadnjih dvadesetak godina zbog nove konkurencije, ali i carina, pa u toj kompaniji skori ulazak Hrvatske u EU vide kao priliku za povećanje prodaje.

"Na hrvatskom smo tržištu očuvali naš brend i kad carinske barijere jednom padnu računamo na veći tržišni udio nego što ga imamo danas", rekao je u razgovoru za Slovensku tiskovnu agenciju STA direktor "Radenske" Zvonko Murgelj.

Murgelj tvrdi da Radenska u Hrvatskoj nije mogla biti konkurentna cijenom zbog uvoznih carina koje iznose 17 i 18 posto, zbog rasta Jamnice i dolaska strane konkurencije na hrvatsko tržište na kojemu je nekoć Radenska voda dominirala.

Unatoč dobrim političkim odnosima u zadnjih godinu dana, to se nije pokazalo u mogućoj većoj potrošnji Radenske u Hrvatskoj jer je ta mineralna voda malo prisutna na trgovačkim policama u zemlji koja će uskoro ući u EU. No, bolje će biti kad otpadnu carinske barijere ulaskom Hrvatske u tu integraciju, očekuje Murgelj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik