Širenje saradnje srpskih i francuskih kompanija

Bez autora
Jul 05 2010

Francuska je među vodećim spoljnotrgovinskim partenerima svih evropskih zemalja i sa državama van Evropske unije ima spoljnu razmenu od 20 posto ukupnog spoljnotrgovinskog prometa, ali je učešce Srbije u tome minimalno. Predstavništvo Privredne komore Srbije u Parizu radi na promociji privrednih potencijala Srbije i na informisanju o tome koji su naši perspektivni sektori gde bi francuski investitori mogli da nađu svoj interes, kao i na prezentacija naših investicionih uslova i pogodnosti, sa posebnim akcentom na sporazume o slobodnoj trgovini koje je Srbija potpisala sa mnogim evropskim zemljama. Kako je saopšteno, tokom posete predstavnika Francuske privredne komore Srbiji razgovarano je o proširenju saradnje srpskih i francuskih kompanija u drugim oblastima privrede, a stvorene su i mogućnosti za dalje promotivne akcije Srbije u Francuskoj. Predstavnici jugozapadne regionalne privredne komore Francuske zainteresovani su za saradnju sa srpskim proizvođačima meda, a kompanije s juga Francuske iskazale su i veliku potražnju za crvenim voćem iz Srbije. Takođe, dogovoreno je i učešće francuskih kompanija na sajmu čokolade u Beogradu.

Širenje saradnje srpskih i francuskih kompanijaFrancuska je među vodećim spoljnotrgovinskim partenerima svih evropskih zemalja i sa državama van Evropske unije ima spoljnu razmenu od 20 posto ukupnog spoljnotrgovinskog prometa, ali je učešce Srbije u tome minimalno.

Predstavništvo Privredne komore Srbije u Parizu radi na promociji privrednih potencijala Srbije i na informisanju o tome koji su naši perspektivni sektori gde bi francuski investitori mogli da nađu svoj interes, kao i na prezentacija naših investicionih uslova i pogodnosti, sa posebnim akcentom na sporazume o slobodnoj trgovini koje je Srbija potpisala sa mnogim evropskim zemljama.

Kako je saopšteno, tokom posete predstavnika Francuske privredne komore Srbiji razgovarano je o proširenju saradnje srpskih i francuskih kompanija u drugim oblastima privrede, a stvorene su i mogućnosti za dalje promotivne akcije Srbije u Francuskoj.

Predstavnici jugozapadne regionalne privredne komore Francuske zainteresovani su za saradnju sa srpskim proizvođačima meda, a kompanije s juga Francuske iskazale su i veliku potražnju za crvenim voćem iz Srbije. Takođe, dogovoreno je i učešće francuskih kompanija na sajmu čokolade u Beogradu.

Početkom sledeće godine predstavništvo PKS u Francuskoj preduzeće aktivnosti, kako bi podstakli francuske privrednike da izlažu na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. U planu je da sredinom sledeće godine u Srbiju dođe najmanje 10 francuskih privrednih, radi proširenja saradnje sa srpskim privrednicima. Predstavništvo PKS u Francuskoj će, osim toga, zajedno sa Agencijom za unapređenje izvoza i privlačenje stranih investicija nastupati na sajmu prehrambenih proizvoda “Sial” u oktobru, a u novembru na sajmu “Midest”, gde će se nalaziti i štand Srbije za poslove kooperacije i dobavljača u industriji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik