Tuzla: Otvoren Agro-Eko-Etno market

Bez autora
Jul 04 2010

Na Sonom Trgu u Tuzli u subotu je otvoren Agro-Eko-Etno market 2010 koji drugi put organizira Udruženje samostalnih privrednika općine Tuzla. Na Agro marketu predstavljeni su proizvodi kućne radinosti i tradicionalnih obrta, proizvođači i prerađivači poljoprivrednih proizvoda, voća i povrća, ljekovitog bilja, suvenira i rukotvorina, vina i rakija, mlijeka i mliječnih proizvoda, slastičarskih i pekarskih proizvoda, mesa i mesnih prerađevina. Agro market okupio je 100 izlagača s različitim proizvodima. Očekuje se da će ovo postati tradicija za grad Tuzlu. Projekat su podržali Regionalna razvojna agencija sjeveroistočne BiH "Nerda", Ministarstvo okoliša i turizma FBiH te Općina Tuzla, saopćila je kompanija Colosseum Tuzla.

Tuzla: Otvoren Agro-Eko-Etno marketNa Sonom Trgu u Tuzli u subotu je otvoren Agro-Eko-Etno market 2010 koji drugi put organizira Udruženje samostalnih privrednika općine Tuzla.

Na Agro marketu predstavljeni su proizvodi kućne radinosti i tradicionalnih obrta, proizvođači i prerađivači poljoprivrednih proizvoda, voća i povrća, ljekovitog bilja, suvenira i rukotvorina, vina i rakija, mlijeka i mliječnih proizvoda, slastičarskih i pekarskih proizvoda, mesa i mesnih prerađevina.

Agro market okupio je 100 izlagača s različitim proizvodima.

- Očekujemo da će ovo postati tradicija za grad Tuzlu, kazao je na ceremoniji otvaranja predsjednik Udruženja samostalnih privrednika Enes Mustačević.

Projekat su podržali Regionalna razvojna agencija sjeveroistočne BiH "Nerda", Ministarstvo okoliša i turizma FBiH te Općina Tuzla, saopćila je kompanija Colosseum Tuzla, saopćio je Colosseum Tuzla.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik