U RS veći indeks potrošačkih cijena za 2,6 odsto

Bez autora
Jun 15 2010

Indeks potoršačkih cijena u Republici Srpskoj /RS/ za prvih pet mjeseci ove godine veći je za 2,6 odsto nego u istom periodu prošle godine. Najveći rast indeksa cijena od 31 odsto registrovan je u kategorijama alkoholnih pića i duvana. Indeks cijena stanovanja za pet mjeseci ove godine viši je za 5,3 odsto, kod prevoza je viši za 8,9 odsto, dok je indeks cijena komunikacija viši za 8,3 odsto nego u istom prošlogodišnjem periodu. Kod indeksa cijena hrane i bezalkoholna pića u prvih pet mjeseci ove godine registrovan je pad od 2,8 odsto, a pad indeksa cijena odjeće i obuće za 3,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Majski indeks potrošačkih cijena veći je od aprilskog za 0,1 odsto.

U RS veći indeks potrošačkih cijena za 2,6 odstoIndeks potoršačkih cijena u Republici Srpskoj /RS/ za prvih pet mjeseci ove godine veći je za 2,6 odsto nego u istom periodu prošle godine, podaci su Zavoda za statistiku RS.

Najveći rast indeksa cijena od 31 odsto registrovan je u kategorijama alkoholnih  pića i duvana.

Indeks cijena stanovanja za pet mjeseci ove godine viši je za 5,3 odsto, kod prevoza je viši za 8,9 odsto, dok je indeks cijena komunikacija viši za 8,3 odsto nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Kod indeksa cijena hrane i bezalkoholna pića u prvih pet mjeseci ove godine registrovan je pad od 2,8 odsto, a pad indeksa cijena odjeće i obuće za 3,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Majski indeks potrošačkih cijena veći je od aprilskog za 0,1 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik