U Voliju raste prodaja

Bez autora
Jun 23 2010

Dok u većem dijelu maloprodajnih objekata u Crnoj Gori, zbog ekonomske krize, promet pada, u Voliju raste – 22 odsto u posljednjih dvanaest mjeseci. Uspjeh kompanije je rezultat otvaranja novih objekata, ali i dobro osmišljene poslovne politike. U postojećim objektima bilježimo rast prodaje, iako posljednji statistički podaci pokazuju da je kriza smanjila potrošnju u Crnoj Gori za nekih desetak procenata. Uspjehu nije doprinijelo samo otvaranje novih prodavnica širom Crne Gore, već i sve veće povjerenje potrošača u naš brend. Voli je prije nekoliko dana, otvaranjem hipermarketa u Herceg Novom, obilježio petnaestogodišnjicu osnivanja kompanije. Savremeni objekat u Novom ima 2.000 kvadrata, 12.000 artikala i sedam kasa, a zaposleno je 80 radnika. Posjeduju maloprodajnu mrežu modernih marketa u Podgorici, Baru, Sutomoru, Petrovcu, Kotoru i Tivtu, kao i zastupništva regionalnih prehrambenih lidera i efikasnu distribuciju. Počinju izgradnju prvog objekta na sjeveru Crne Gore, u Bijelom Polju, a 1. septembra planiraju izgradnju najvećeg distributivnog centra u zemlji i to na Bulevaru prema Golubovcima.

U Voliju raste prodajaDok u većem dijelu maloprodajnih objekata u Crnoj Gori, zbog ekonomske krize, promet pada, u Voliju raste – 22 odsto u posljednjih dvanaest mjeseci.

Direktor Volija Dragan Bokan za Pobjedu kaže da je uspjeh kompanije rezultat otvaranja novih objekata, ali i dobro osmišljene poslovne politike.

- U postojećim objektima bilježimo rast prodaje, iako posljednji statistički podaci pokazuju da je kriza smanjila potrošnju u Crnoj Gori za nekih desetak procenata. Uspjehu nije doprinijelo samo otvaranje novih prodavnica širom Crne Gore, već i sve veće povjerenje potrošača u naš brend – smatra Bokan.

On je podsjetio da je Voli prije nekoliko dana, otvaranjem hipermarketa u Herceg Novom, obilježio petnaestogodišnjicu osnivanja kompanije.

- Savremeni objekat u Novom ima 2.000 kvadrata, 12.000 artikala i sedam kasa, a zaposleno je 80 radnika. Posjedujemo maloprodajnu mrežu modernih marketa u Podgorici, Baru, Sutomoru, Petrovcu, Kotoru i Tivtu, kao i zastupništva regionalnih prehrambenih lidera i efikasnu distribuciju. Počinjemo izgradnju prvog objekta na sjeveru Crne Gore, u Bijelom Polju, a 1. septembra planiramo izgradnju najvećeg distributivnog centra u našoj zemlji i to na Bulevaru prema Golubovcima. Tražimo i lokaciju na području glavnog grada za najveći hipermarket – kaže Bokan.

Na našem malom tržištu, gdje posluju i veliki regionalni marketi Merkator i Delta, kao i domaći Novito i manji trgovinski lanci, Voli, kako kaže Bokan, planira da zadrži lidersku poziciju.

- Prema podacima Privredne komore, Voli sada ima 16 odsto učešća na tržištu i nadamo se da ćemo uspjeti da zadržimo lidersku poziciju, ali i da povećamo prodaju. Imamo dobar menadžment koji prati dešavanja u trgovini, a kvalitet proizvoda i usluga koje nudimo jedan su od stubova našeg uspjeha – ističe Bokan.

Podržavamo domaće proizvode ukoliko su konkurentni

Direktor Volija smatra da trgovinski lanci treba da podrže domaće proizvođače, ali ne na svoju štetu.

- Domaći proizvođači trebalo bi da zadovolje određene standarde, da imaju osjećaj za trgovinu i postave prave uslove prodaje. Ako neko misli da domaće trgovine moraju da prihvate sve što se proizvede u Crnoj Gori – vara se. U trgovini se forsira roba na kojoj se najviše zarađuje, tako da bi proizvođači trebalo da vode promišljenu poslovnu politiku. Ne mogu prodavati svima robu po istim cijenama. Treba da prepoznaju sa kim imaju interes da sarađuju – istakao je Bokan za Pobjedu.

On je dodao da će njegova kompanija uvijek podržati domaći proizvod, ukoliko bude konkurentan i kvalitetan.

Prema njegovim riječima, Voli je prošle godine imao 22 odsto učešća domaćih proizvoda u prodaji, što je izvanredan procenat u sadašnjim uslovima. Bokan je podsjetio da je, u saradnji sa Privrednom komorom, Voli prvi napravio promotivnu prodaju crnogorskih proizvoda „Dobro iz Crne Gore”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik