Uvoz veći od izvoza 2,82 milijarde dolara

Bez autora
Jul 07 2010

Srbija je za prvih pet meseci ove godine izvezla robe u vrednosti od 3,6 milijardi dolara, a uvezla za 6,4 milijardi. Izvoz je porastao za 20,4 odsto u odnosi na isti period prošle godine. Srbija je uvezla robe za 6,4 milijarde dolara, što je povećanje od četiri odsto u odnosu na isti period 2009. Deficit spoljnotrgovinske razmene za pet meseci ove godine iznosi 2,82 milijarde dolara i manji je za 11,4 odsto, ako se poredi sa prošlogodišnjim podacima za prvih pet meseci. Glavni spoljnotrgovinski partneri Srbije u izvozu bili su Bosna i Hercegovina, Italija i Nemačka, dok su, kada se radi o uvozu, najveći partneri Rusija, Nemačka i Italija.

Uvoz veći od izvoza 2,82 milijarde dolaraSrbija je za prvih pet meseci ove godine izvezla robe u vrednosti od 3,6 milijardi dolara, a uvezla za 6,4 milijardi, navodi se u analizi Privredne komore Srbije.

Izvoz je porastao za 20,4 odsto u odnosi na isti period prošle godine.

Srbija je uvezla robe za 6,4 milijarde dolara, što je povećanje od četiri odsto u odnosu na isti period 2009.

Deficit spoljnotrgovinske razmene za pet meseci ove godine iznosi 2,82 milijarde dolara i manji je za 11,4 odsto, ako se poredi sa prošlogodišnjim podacima za prvih pet meseci, kaže se u saopštenju.

Glavni spoljnotrgovinski partneri Srbije u izvozu bili su Bosna i Hercegovina, Italija i Nemačka, dok su, kada se radi o uvozu, najveći partneri Rusija, Nemačka i Italija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik