Stanovnici gradova širom Srbije u drugoj polovini oktobra za iste životne namirnice morali su da izdvoje sume novca koje su se razlikovale i po nekoliko puta, pa je tako sladak kupus koštao od osam dinara u Leskovcu do 50 dinara u Beogradu. Cena krompira bila je od 25 dinara u Vranju i Zaječaru do 60 dinara u Beogradu, pasulja od 140 dinara u Vranju do 257,90 dinara u Valjevu. Kilogram starog crnog luka plaćan je od 29,99 dinara u Leskovcu do 80 dinara u Beogradu. Najniža cena šargarepe zabeležena je u Nišu - 36,90 dinara, a najviša u Novom Pazaru, gde je za kilogram istog povrća trebalo izdvojiti 70 dinara. Krastavac je koštao od 40 dinara u Šapcu do 100 dinara u Pančevu i Sremskoj Mitrovici, paradajz od 50 dinara u Kragujevcu i Leskovcu do 100 dinara u Beogradu, Novom Pazaru, Novom Sadu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici i Subotici, a karfiol od 40 dinara u Nišu do 100 dinara u Beogradu, Kraljevu, Novom Pazaru, Užicu i Pančevu...
Stanovnici gradova širom Srbije u drugoj polovini oktobra za iste životne namirnice morali su da izdvoje sume novca koje su se razlikovale i po nekoliko puta, pa je tako sladak kupus koštao od osam dinara u Leskovcu do 50 dinara u Beogradu, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZZS).
Cena krompira bila je od 25 dinara u Vranju i Zaječaru do 60 dinara u Beogradu, pasulja od 140 dinara u Vranju do 257,90 dinara u Valjevu. Kilogram starog crnog luka plaćan je od 29,99 dinara u Leskovcu do 80 dinara u Beogradu.
Najniža cena šargarepe zabeležena je u Nišu - 36,90 dinara, a najviša u Novom Pazaru, gde je za kilogram istog povrća trebalo izdvojiti 70 dinara.
Krastavac je koštao od 40 dinara u Šapcu do 100 dinara u Pančevu i Sremskoj Mitrovici, paradajz od 50 dinara u Kragujevcu i Leskovcu do 100 dinara u Beogradu, Novom Pazaru, Novom Sadu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici i Subotici, a karfiol od 40 dinara u Nišu do 100 dinara u Beogradu, Kraljevu, Novom Pazaru, Užicu i Pančevu.
Kod voća je situacija bila slična, pa su očišheni orasi koštali od 400 dinara u Kragujevcu do 879 dinara u Novom Sadu, a jabuke za jelo od 30 dinara u Vranju, Kraljevu, Novom Pazaru, Smederevu i Zrenjaninu do 89 dinara u Novom Sadu.
Cena limuna bila je od 99 dinara u Beogradu do 220 dinara u Vranju, dok je grožđe koštalo od 60 dinara u Leskovcu do 100 dinara u Beogradu, Zaječaru, Novom Pazaru, Zrenjaninu, Pančevu i Sremskoj Mitrovici.
Pomorandže su koštale od 120 dinara u Zrenjaninu do 200 dinara u Kraljevu, a grejpfrut od 110 dinara u Kragujevcu do 200 dinara u Zaječaru i Kraljevu.
Banane su bile najjeftinije u Beogradu, Valjevu, Zaječaru i Novom Pazaru gde su koštale 80 dinara, a najskuplje u Kragujevcu gde je njihova cena bila 150 dinara.
Kada je reč o namirnicama životinjskog porekla, litar mleka u tetrapaku koštao je od 69,90 dinara u Sremskoj Mitrovici do 94 dinara u Novoma Sadu, a kilogram kajmaka od 400 dinara u Kraljevu do 800 dinara u Zrenjaninu.
Cena domaćeg sira bila je od 150 dinara u Kraljevu do 427,90 dinara u Beogradu, dok je kokošje jaje koštalo od šest dinara u Kraljevu i Nišu do 14 dinara u Novom Pazaru.