ACI u 10 mjeseci uprihodio 166 milijuna kuna

Bez autora
Dec 15 2011

U prvih deset mjeseci ove godine Adriatic Croatia International Club (ACI) ostvario je prihod od 166 milijuna kuna, što je šest posto više nego u istom razdoblju prošle godine. U ACI-u ističu da su postigli to povećanje iako cijene nautičkih usluga u njihovim marinama nisu povećane u odnosu na 2010. Povećanje poslovnih prihoda ACI-evih marina registrirano je u svim kategorijama prihoda. Tako je u kategoriji stalnog veza u prvih deset mjeseci prihod iznosio 78 milijuna kuna, što je porast od pet posto, u kategoriji mjesečnog veza 6,2 milijuna kuna, što je povećanje od 15 posto, u kategoriji tranzitnog veza 47 milijuna kuna što je plus od dva posto, dok je od zakupa uprihodovano 10,6 milijuna kuna ili 19 posto više nego lani. Za toliki postotak povećan je i prihod od pružanja ostalih usluga nautičarima, koji je iznosio 21,4 milijuna kuna.

ACI u 10 mjeseci uprihodio 166 milijuna kunaU prvih deset mjeseci ove godine Adriatic Croatia International Club (ACI) ostvario je prihod od 166 milijuna kuna, što je šest posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

U ACI-u ističu da su postigli to povećanje iako cijene nautičkih usluga u njihovim marinama nisu povećane u odnosu na 2010. Te rezultate iznio je predsjednik Uprave ACI-a Anto Violić na predblagdanskom druženju s riječkim novinarima.

Povećanje poslovnih prihoda ACI-evih marina registrirano je u svim kategorijama prihoda. Tako je u kategoriji stalnog veza u prvih deset mjeseci prihod iznosio 78 milijuna kuna, što je porast od pet posto, u kategoriji mjesečnog veza 6,2 milijuna kuna, što je povećanje od 15 posto ,u kategoriji tranzitnog veza 47 milijuna kuna što je plus od dva posto, dok je od zakupa uprihodovano 10,6 milijuna kuna ili 19 posto više nego lani. Za toliki postotak povećan je i prihod od pružanja ostalih usluga nautičarima, koji je iznosio 21,4 milijuna kuna.

Prema fizičkim pokazateljima, u prvih deset mjeseci ove godine na stalnom vezu registrirano je 3535 plovila. U tranzitu je ostvareno 113.000 uplovljavanja, što je pad za jedan posto. U kategoriji mjesečnog veza sklopljena su 1722 ugovora ili 20 posto više u odnosu na lani.

U podizanje kvalitete usluga u 21 ACI-evoj marini u ovoj godini tvrtka je planirala uložiti 75 milijuna kuna, od čega je u prvih deset mjeseci realizirano 59,6 milijuna. Najveća su ulaganja bila u marinama Dubrovnik, Cres, Rovinj, Vodice, Jezera, Umag, Supetarska Draga i Palmižana. Pritom je najviše novca utrošeno za produljenje gatova, nabavu samohodnih liftova, sanaciju valobrana te rekonstrukciju sanitarija. U više ACI-evih marina obnovljeni su sidreni sustavi, te sanirana i preuređena recepcija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik