Bankrotirao American Airlines

Bez autora
Dec 01 2011

American Airlines i njegova matična kompanija AMR proglasili su bankrot, kako bi pokušali da smanje troškove i reše pitanja problema ogromnog duga, nastalog u proteklim godinama zbog visokih cena goriva i problema sa radnicima. Treća po veličini američka kompanija u oblasti avio-saobraćaja objavila je da je izvršni direktor Gerard Erpej dao ostavku i da će ga zameniti predsednik kompanije Tomas V. Horton.AMR Corp. je nastavila sa gubitkom novca u vreme kada su druge američke kompanije ovog profila postale profitabilne u protekle dve godine.

Bankrotirao American AirlinesAmerican airlines i njegova matična kompanija AMR proglasili su bankrot, kako bi pokušali da smanje troškove i reše pitanja problema ogromnog duga, nastalog u proteklim godinama zbog visokih cena goriva i problema sa radnicima.

Treća po veličini američka kompanija u oblasti avio-saobraćaja objavila je da je izvršni direktor Gerard Erpej dao ostavku i da će ga zameniti predsednik kompanije Tomas V. Horton.

AMR Corp. je nastavila sa gubitkom novca u vreme kada su druge američke kompanije ovog profila postale profitabilne u protekle dve godine.

Prema rečima Hortona, odbor direktora jednoglasno je zatražio sudsku zaštitu dok je proces bankrota u toku.

Iz American Airlines-a su objavili da će nastaviti normalno da rade dok traje reorganizacija u bankrotu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik