Bez projekta oglašavanja Zračna luka Rijeka izgubila bi 87 posto putnika

Bez autora
Nov 28 2011

Rezultati udruženog oglašavanja Primorsko-goranske županije, jedinica lokalne samouprave i sustava turističkih zajednica, u što je uloženo oko 350.000 eura, rezultirali su povećanjem broja putnika u Zračnoj luci Rijeka, a turistički sektor na jednoj uloženoj kuni zaradio je 37 eura. Naime, tijekom cijele prošle godine na taj krčki aerodrom sletjelo je 80.000 putnika, a zahvaljujući udruženom oglašavanju ove godine 70.000 putnika. Iz toga proizlazi da je tim programom ostvareno 86,8 posto ukupnog prometa putnika u Zračnoj luci Rijeka, odnosno da je samo 13,2 posto zračnog prometa putnika ostvareno izvan tog programa. Dominantni avioprijevoznici su Ryanair i Air Berlin, koji su s utrošenih 51 posto ukupno udruženih sredstava zajednički ostvarili približno 84 posto ukupnog zračnog prometa putnika. Inicijativa za udruživanje sredstava u Turističku zajednicu Kvarnera pokrenuta je radi poticanja organiziranih turističkih dolazaka u zračnom prijevozu, a s ciljem razvoja područja Kvarnera kao zračnog odredišta.

Bez projekta oglašavanja Zračna luka Rijeka izgubila bi 87 posto putnikaRezultati udruženog oglašavanja Primorsko-goranske županije, jedinica lokalne samouprave i sustava turističkih zajednica, u što je uloženo oko 350.000 eura, rezultirali su povećanjem broja putnika u Zračnoj luci Rijeka, a turistički sektor na jednoj uloženoj kuni zaradio je 37 eura.

Naime, tijekom cijele prošle godine, kazao je zamjenik župana Vidoje Vujić na redovitom tjednom kolegiju s novinarima, na taj krčki aerodrom sletjelo je 80.000 putnika, a zahvaljujući udruženom oglašavanju ove godine 70.000 putnika. Iz toga proizlazi da je tim programom ostvareno 86,8 posto ukupnog prometa putnika u Zračnoj luci Rijeka, odnosno da je samo 13,2 posto zračnog prometa putnika ostvareno izvan tog programa.

Dominantni avioprijevoznici su Ryanair i Air Berlin, koji su s utrošenih 51 posto ukupno udruženih sredstava zajednički ostvarili približno 84 posto ukupnog zračnog prometa putnika. Vujić je podsjetio da je inicijativa za udruživanje sredstava u Turističku zajednicu Kvarnera pokrenuta radi poticanja organiziranih turističkih dolazaka u zračnom prijevozu, a s ciljem razvoja područja Kvarnera kao zračnog odredišta.

»Od 350.000 eura, polovinu su osigurali Županija i jedinice lokalne samouprave, a polovinu turističke zajednice i gospodarski subjekti vezani uz turizam. Odaziv je bio dobar, iako su izostali neki gradovi i gospodarski subjekti«, kazao je Vujić, apelirajući na Crikvenicu, Omišalj, Vrbnik i Mošćeničku Dragu da se uključe u tu akciju. Vujić je izrazio zabrinutost što je samo 13,6 posto zračnog prometa putnika ostvareno izvan programa udruženog oglašavanja te je skrenuo pozornost Upravi Zračne luke Rijeka na činjenicu da se zračni promet na može temeljiti samo na programima udruženog oglašavanja u promotivnim kampanjama i promotivno-prodajnim kanalima zračnih prijevoznika.

Na novinarski upit kakvo je trenutačno stanje u toj zračnoj luci, Vujić je odgovorio da se država kao većinski vlasnik i dalje ponaša maćehinski, jer ne ulaže u infrastrukturu, poboljšanje uvjeta rada i sigurnost. »Sada, na primjer, treba uložiti dodatne napore za izdavanje licence za slijetanje aviona koji zahtijevaju sigurnost«, poručio je Vujić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik